Kézilabda
Porobic Zoé

Újabb ezüst (VIDEÓ)

Publikálva: 2019.02.18 Frissítve: 2019.02.18 eSport

Játékban felülmúltuk a Debrecent, de a szerencse nem állt mellénk.

FIFA Pro Clubs csapatunk a szezon utolsó mérkőzésén a – tabellán előttünk egy ponttal – listavezető Debrecent fogadta. Parázs mérkőzésre volt kilátás, hiszen a bajnoki cím volt a tét.

Csapatunk Borbás – Czifra Ati, Sliders, Szabó, Latyak – Chris_maj, Kárpáti, Bacsa, Rácz Bandi, Balásfalvi – Czifra Tomi összeállításban lépett pályára mindkét mérkőzésen.

DVSC eSport–MTK Budapest eSport 0-2

Az odavágón minden a terveink szerint alakult, védelmünk probléma nélkül hatástalanította a debreceni kísérleteket, ezzel megteremtve a kellő stabilitást játékunknak. A támadóharmadban nem sikerültek jól a megmozdulásaink, ennek ellenére türelmes passzolgatásunk meghozta gyümölcsét. Czifra Tomi futott el a jobb szélen, Chris_maj felé passzolt, aki közelről kiőtte a rövid felsőt, esélyt sem adva a kapusnak. 

A szünet után sem változott sokat a játék képe, próbálkoztak a cívisvárosiak, de védelmünk rendületlenül hárította a rohamokat. Már-már úgy tűnt, nem változik az állás, amikor a hosszabbításra fordulva kontrát vezethettünk. Czifra Tomi forgatta be a védőket, majd a második hullámban érkező Bacsát játszotta meg, innen Rácz Bandihoz került a labda, aki a leshatáron mozgó Balásfalvihoz passzolt, Zoli pedig kapura fordult, és nem hibázott. 

MTK Budapest eSport-DVSC eSport 1-2

A visszavágón eredménykényszerben volt a Debrecen, ezt pedig ki tudtuk használni, az első mérkőzés stabilitása hátul megmaradt, így támadásaikból rendre mi indítottunk kontrákat, és az első játékrész végén előnybe is kerültünk, ellentámadásból. Czifra Tomi szerzett labdát, középre passzolt Bacsának, aki Kárpátit hozta gólhelyzetbe, középpályásunk lövését a kapus védte, a lecsorgó viszont Czifra Tomi elé került, aki a rövid felsőbe lőtt, védhetetlenül. A szünetre így ismét előnyben vonultunk, és jól is tartottuk magunkat, egészen a 71. percig, amikor elpártolt tőlünk a szerencse. Könnyű síppal befújt szabadrúgást követően játszott figurát a Debrecen, amiből gólt szereztek, így ismét egyenlő volt az állás.

Az utolsó tíz percben hiába támadtunk, a labda többször visszapattant ellenfelünk elé, aki így újabb gólt szerzett, ezzel beállítva a végeredményt. Bár a játék minden elemében ellenfelünk fölé nőttünk,, a szerencsés körülmények között született találatokkal a mérkőzést megnyerték, ezzel pedig a bajnok cím is az övék lett.

Szegő Péter, szakosztályunk vezetője így vélekedett az eredményről: – A klub nevében szeretném megköszönni, hogy több szezonon keresztül Ti, az MTK Budapest FIFA Pro Clubs csapata vagytok a bajnokság legjobbja. Ezt annak ellenére is bátran ki merem jelenteni, hogy az aranyérem még várat magára. Folyamatosan a dobogón végeztek, ilyesfajta stabilitásra kevés példát lehet találni. A bajnoki döntőn is látszott, hogy ki érdemelte volna meg a győzelmet, reméljük, legközelebb a szerencse is minket fog pártolni ellenfelünk helyett.  Bízom benne, hogy a továbbiakban is hasonlóan sikeres csapat tudtok maradni, ilyen családias hangulatban. 

A mérkőzés felvétele: 


Az MTK Budapest eSport Szakosztály Támogatója:

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!