Kézilabda
Porobic Zoé

Újabb döntő vár Babosékra

Publikálva: 2017.10.20 Frissítve: 2017.10.19 Tenisz

Az elődöntőben remek fordítással, fináléba jutott a Babos Tímea, Andrea Hlavácková páros a moszkvai WTA versenyen.

Az oroszországi torna elődöntőjében három cseh játékos lépett pályára, hiszen Babos Tímeával és párjával Andrea Hlaváckovával, Barbora Krejciková és Katerina Siniaková nézett farkasszemet.

A 37 perces első játszma rendkívül szorosan alakult, gyakorlatilag egy labdamenet döntött a tisztán cseh kettős javára. Timi nagyon jól szervált és Hlavácková is mindent megtett a sikerért, de az egyetlen elvesztett adogatásuk döntőnek bizonyult a játszmában.

A 28 perces második szett örömteli változást hozott, hiszen Timi és Hlavácková 1-0, majd 3-0 után is brékelt 15-re, és az adogatójátékok is meggyőzőek voltak. A magyar-cseh kettős már a hatodik gémben játszmalabdához jutott, de azt még hárította az ellenfél. Aztán 5-1 után az első helyen kiemelt páros 30-ra nyerte adogatását, így jöhetett a döntő rövidítés.

A tie-break elején Timi adogatásánál fogadópontot nyert a cseh kettős, majd elhúzott 4-1-re. Ezután sorozatban hat labdamenetet nyert a pontosan és bátran kockáztató magyar-cseh kettős, majd 7-5 után újabb fogadópontot húzott be. Timi és Hlavácková már 9-5-re is vezetett, de egy minibrék után jött Siniaková két nyerő adogatása. Szerencsére ezután a magyar játékos kiváló szervája és Siniaková pontatlan fogadása lezárta a moszkvai elődöntőt.

Timi és Hlavácková ellenfele a döntőben a Nicole Melichar-Anna Smith amerikai-brit kettős lesz. Az 1993. július 29.-én született amerikai játékos 47., míg az 1988. augusztus 14.-én született brit 55. helyen áll párosban a világranglistán. 

Babosék idén hatodszor jutottak döntőbe közösen a WTA Touron. A magyar-cseh kettős Rabatban, Quebec City-ben és Taskentben (valamennyi WTA International besorolású torna) maradt veretlen, míg Madridban és Pekingben (mindkettő Premier Mandatory) elveszítette a finálét. Ezúttal Premier-versenyen került a végjátékba Timi és Hlavácková. A magyar játékos januárban az orosz Anasztaszija Pavljucsenkova oldalán győzött Sydneyben, míg a cseh játékos a kínai Peng Su-ajjal nyert Sencsenben, valamint szintén döntőt játszott az Australian Openen és Dubajban.

WTA-torna, Kremlin Cup, Moszkva. Páros, elődöntő:

Babos Tímea, Andrea Hlavácková (magyar, cseh, 1.) – Barbora Krejciková, Katerina Siniaková (cseh, 3.) 4-6, 6-1, 10-8

Forrás: babostimea.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!