Kézilabda
Szőke Szonja

Új év, új remények

Publikálva: 2015.08.01 Frissítve: 2015.08.01 Asztalitenisz

Alaposan átalakult az új szezonra a játékoskeret az MTK Budapest női extraligás asztalitenisz csapatánál. A korábbi esztendőkben töretlen fejlődést mutató szakosztály életében talán szükség is volt a vérfrissítésre, hiszen a legutóbbi idény tavaszi szereplése kissé elmaradt a várakozásoktól, az őszi hihetetlen menetelést követően. Szentgyörgyi Róbert technikai vezetővel beszélgettünk.

– Hatodik helyen zárták az Extraliga legutóbbi szezonját az MTK-s lányok. Az őszi negyedik hely után csalódás volt az eredmény?

– Inkább nevezném bravúrnak, mint csalódásnak az idényt. Az Extraliga-rajtunk maga volt a csoda, hiszen negyedik helyen álltunk az őszi szezon után. Sajnos a tavaszi idényre elfáradtunk, és ugyan a végül megszerzett hatodik hellyel sem lehetünk elégedetlenek, az ebben az időszakban szerzett egyetlen bajnoki pont nem túl veretes teljesítmény.

– A férfi csapatok szereplése is vegyes képet mutatott.

– Az első csapat bronzérmet szerzett az NB III Budapest régiójában, míg a BP I/C osztályban szereplő második együttes a középmezőnyben végzett. Mindkét gárda juthatott volna előrébb, de betegségek, munkahelyi elfoglaltságok és családi kötelezettségek miatt végül be kellett érnünk az említett helyezésekkel.

– Talán éppen a tavaszi hullámzó teljesítmény miatt, főleg a hölgyeknél, elég alaposan kicserélődött a játékoskeret. 

– Való igaz, ilyen-olyan okok következtében igencsak átalakultak a keretek. A női Extraligában Ackermann Erika lesz az első számú játékos, aki Budaörsről érkezett az MTK-hoz. A tavaly megbízható teljesítményt nyújtó Lass Mariann maradt a csapatnál, míg a korábbi BSE játékos Hajduska Rita, illetve a Mohácsről érkező Csizmadia Eszter egyaránt új szerzemény. A férfi NB III-as alakulatban Gréczy Károly hatvan felett is húzóember, ahogy a volt NB I-es Nozicska József is. A BVSC örökös bajnoka igazi otthonra lelt nálunk. Mellettük Nemes Gábor és a szintén korábbi NB I-es Bencze Zsolt alkot erős csapatot. A Budapest I/C osztályban Balázs Árpád 73 évesen is megizzasztja a fiatalokat, csaknem 15 éve játszik az MTK-nál. Nyírő Zsolt a hallássérültek mezőnyében olimpiai bronzérmes, nagyon büszkék vagyunk rá. Kellner Tamás és a 18 éves BVSC-nevelésű tehetség Becker László mellett, Weszelovszky Zoltán és Sopronyi Gábor szintén a keret tagjai.

– Mik az idei elvárások a csapatokkal szemben?

– Idén sokkal erősebb lesz a szeptember 6-án rajtoló női Extraliga, mint tavaly volt, tehát a bennmaradás lesz az elsődleges cél. A Statisztika és a Szekszárd II feljutásával két jó csapat csatlakozott a mezőnyhöz, így a realitások talaján kell maradnunk az elvárások megfogalmazásakor. A múlt évben megszerzett hatodik hely megőrzése már bravúrnak számítana a tízes ligában. Emellett a fiúk mindkét csapatától dobogós helyezést várok. Amennyiben ez összejön és a lányok extraligás tagságának megtartásáért sem kell izgulnom, elégedetten dőlök majd hátra az idény végeztével.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!