Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

Új esport csapatával Európa élvonalába került az MTK Budapest

Publikálva: 2019.12.10 Frissítve: 2019.12.09 eSport

A legjobb hazai Rocket League játékosokból szervezett csapattal bővítjük esport szakosztályunkat.

A FIFA és az autóverseny szimulációs szakág mellett a világ egyik legnépszerűbb esportjátékában, az autókkal focizós Rocket League-ben indított esport csapatot az MTK Budapest.  

A négyfős együttes a legjobb hazai Rocket League játékosokból áll:

Nagy „Negsy” Richárd

Yem „Richmond” Richárd 

Bartha „CokeHUN” Zoltán 

Gellén „ProFessorvF” Gergely 

Mind a négy versenyző a játék 2015-ös megjelenése óta elkötelezett, most döntöttek úgy, hogy MTK színekben komolyabb vizekre eveznek. 

– Rengeteg energiát fektetünk a játékba, napi rendszerességgel gyakorlunk csapaton kívül, illetve azon belül is. Régóta jóbarátok vagyunk, de eddig külön próbáltunk szerencsét a Rocket League kompetitív világában. Eljött az a pont, hogy nagy sportklubban, kitartó munkával továbblépjünk – nyilatkozta a szerződés aláírásakor Yem Richárd. 

A csapat legfőbb célja most, hogy bejusson az RLRS-re, mely az egyik legnagyobb bajnokság a Rocket League-ben. 

– A fiúk az MTK Esport Arénában ideális körülmények között tarthatják edzéseiket, és készülhetnek a következő versenyekre – mondta Szegő Péter, az esport szakosztály vezetője, aki szerint a csapat ott lesz minden nagyobb nemzetközi bajnokságon. – A következő nagy célunk, kijuttatni Magyarországot és az MTK-t az olimpiára és folytatni a győzelmi sorozatunkat az itthoni bajnokságban.

A versenyek

A közelmúltban – már MTK Budapest színekben – két nagy nemzetközi versenyt és a hazai bajnokságot is megnyerte a csapat. 

A lengyelországi kupa a Poznan Gaming Arenában volt, ahol nagyon izgalmas versenyben sikerült letaszítani a trónról a házigazda ESE csapatát, akik minden létező lengyel kupát megnyertek. Ezután Horvátországba utaztak a fiúk, ahol újra sikerült felállni a dobogó legfelső fokára.

Az idei versenyévadot a Dribble Hungary magyar bajnokság zárta, a hét fordulóból sikerült veretlenül lehoznia az alapszakaszt az MTK csapatának, így egyenes utunk volt a LAN-ra. 

A LAN-on a négy legjobb csapat vett részt az alapszakaszból, a Necrotic Gaming, a D1ABLO, a Lan Fiesta, és az MTK Budapest. A D1ABLO ellen kemény fordítást kellett hoznunk 0-2-ről, de végül 3-2-vel jutottunk be a Grand Final-be a győztes ágról. Nagy meglepetésre a Lan Fiesta csapata jött vissza a vesztes ágról, itt pedig 4-2-es eredménnyel nyertük meg a döntőt.

Így az MTK Budapest az első magyar 3v3 bajnok, és ezzel a győzelemmel kvalifikálta magát a Rocketmania Döntőbe ahol a lengyel, cseh, és a szlovák bajnokság első helyezettjei ellen fognak játszani.

A hazai versenymenetrend 2020 első félévére.

A játékról

Rocket League-ben különleges szuperautókkal próbálunk belőni egy hatalmas labdát az ellenfél kapujába, vagyis leegyszerűsítve: autókkal focizhatunk.

A játék először PC-re és PlayStation 4 konzolra jelent meg 2015-ben, majd XBox-on és Nintendo Switch-en is elérhetővé tette a játékot a kiadó. Mára hatalmas játékosbázissal rendelkezik és időközben az esport világában is az egyik legfontosabb cím lett. A világ esport népszerűségi listáján jelenleg a 12 helyen áll, éppen a FIFA mögött. Világszerte közel 900 nagy versenyt rendeztek idén, a nyeremények összege elérte a 6,5 millió dollárt.

A Rocket League 2020-tól még fontosabb esport játék lesz. Ezt nem csak a hatalmas játékosbázis garantálja, hanem az a tény is, hogy a 2020-as olimpiai játékok esport versenyeire csupán két játékot engedtek be, és az egyik a Rocket League.

Az MTK Budapest Esport szakosztály támogatója

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!