Kézilabda
Szőke Szonja

Új elemek a régi elánnal

Publikálva: 2020.07.08 Frissítve: 2020.07.08 Torna

A tornaszakosztályunk vezetője, Botyánszky Mariann a rendhagyó edzéskörülményekről, a várható versenyekről és a sportolóink állapotáról is szót ejtett.

„Hatan vannak a mi ludaink” – idézhetnénk a gyerekdal kezdetét tornaszakosztályunk kapcsán, és a létszám bár megegyezik, a lányok kifinomult mozdulatsorait elnézve sokkal inkább a hattyúkkal vonhatunk párhuzamot. Na, de nagyon erős és céltudatos hattyúkkal.

Ezen tulajdonságok hiányában nem is sikerült volna a körülményekhez képest ilyen jól átvészelnie az elmúlt hónapokat a Böczögő Dorina, Klein Eszter, Medved Regina, Sági Inez, Schermann Bianka és Szmirnov Anna alkotta különítménynek. Ezt a szakosztályvezetőnk, Botyánszky Mariann is megerősíti.

– Annyibban könnyebb volt a helyzetünk, hogy ha nem is teljes edzésidőben, de ott lehettünk a szerek közelében. Természetesen minket is váratlanul ért a leállás, a szünet előtt az április végére kiírt Európa-bajnokságra és annak válogatóversenyére készültünk. Most már tudjuk, hogy az Eb-nek új időpontja és helyszíne van. Decemberben rendezik Bakuban. Ennek tudatában folytatjuk a munkát, amely alapesetben alapozásból és felkészülésből áll, de most be kellett iktatnunk rendhagyó, úgynevezett szinten tartási időszakot is. Ilyenkor a meglévő versenyelemeket különböző mennyiségben kérjük a gyerekektől, viszont nem gyakorlaton belül, hanem egyszerűsített formában. Emellett ügyelünk arra is, hogy jó hangulatban teljenek az edzések.

Az első verseny minden bizonnyal az október 30-ra tervezett válogató lesz. Erre és az Eb-re hivatalosan július 27-én kezdik meg a felkészülést a sportolók, előtte egy hét szabadságra vonulnak. Az, hogy a járvány miatti hosszabb pihenő kire milyen hatással volt, a szakosztályvezetőnk szerint teljesen egyénfüggő.

– Az edzéseken nézegettük, hogy kinél hogyan csapódik le ez a szituáció, és egészen vegyesek a tapasztalataink. Tartottunk attól, hogy elpuhulnak a lányok, beletunyulnak az ismeretlen helyzetbe. Szerencsére nem így történt. Frissítési céllal találtuk ki az új elemeket is. A versenyszünet a fejlődés szempontjából a fiatalabbaknak kedvezhet, vagy annak, aki sérüléssel bajlódott, de már mindenki nagyon szeretne élesben is bizonyítani. A jó versenytornász csak azt várja, hogy a csarnokban megmutathassa a nézők és a bírók előtt, hogy mit tud. Dolgozunk tovább és bízunk benne, hogy már nem kell több versenyt elhalasztani.

 

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!