Kézilabda
Dakos Noémi

Úgy éreztem, az életemért küzdök (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2017.01.18 Frissítve: 2017.01.18 Sísportok

Miklós Edit a Nemzeti Sportnak nyilatkozott a balesetéről, az azt követő műtétről, illetve terveiről.

Miklós Edit, az MTK Budapest versenyzője a világkupa Altenmarkt-Zauchensee-i állomásán, a vasárnapi lesiklóedzés során bukott hatalmasat.

Már esés közben éreztem, hogy kifordul a lábam és nagyon fáj – idézte fel a balesetet a 28 éves sportoló. – De ami igazán drasztikus volt, hogy valamiért bepánikoltam, a hörgőim összeszorultak, és nem kaptam levegőt. Úgy éreztem, az életemért küzdök, mert nem kaptam levegőt. Megijedni is alig volt időm, mert sem a levegő, sem a nyál nem ment le, és az sem segített, hogy azonnal beadtak egy nagy adag nyugtatót, így el sem tudtam mondani, mi a problémám. Ennyire súlyos balesetet még nem szenvedtem. Az a legrosszabb, hogy mindkét térdem sérült.

Edit azóta már túl van az operáción, négy órán keresztül műtötték egy Innsbruck melletti magánklinikán.

Nem kaptam túl jó híreket legutóbb, úgyhogy most egy kicsit szomorú vagyok, de ez szerintem idővel elmúlik – mesélte az MTK Budapest versenyzője. – Azt mondták, hogy a jobb térdemben mind a négy szalag elszakadt, de ezeket össze tudták varrni. Öt-hat hónap múlva meg kell nézni, hogy azok összeforrtak-e. A meniszkusz is sérült, de azt visszavarrták, és jó hír, hogy a patella széle nem sérült meg. A bal térdemben viszont az első keresztszalag elszakadt, azt már nem tudták összevarrni, pótolniuk kellett más szalaggal. A meniszkuszt itt is vissza kellett varrni. De úgy érzem, sokkal rosszabb dolgok is történhettek volna. A fejemet, gerincemet is megüthettem volna, de szerencsére e téren nincs semmi gond. Csináltak agyi CT-t, nincs bevérzés, rendben vagyok.

A súlyos baleset sem tudta megtörni Miklós Editet, aki szeretne ott lenni a téli olimpián, már a visszatérését tervezi.

Úgy vélem, a jövő szezonban már tudok versenyezni. Az erőmet kell majd visszaszereznem, mert a technikát nem felejti el az ember. Ha fizikailag és mentálisan is meg tudok erősödni, akkor semmi akadálya, hogy a céljaimat elérjem.

A teljes interjút IDE kattintva olvashatják.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!