Atlétika
Nagy Marcell

Udvarhelyi Gábort választották szövetségi kapitánynak

Publikálva: 2014.10.01 Frissítve: 2014.10.05 Vívás

Egyhangú szavazással választotta szövetségi kapitánnyá Udvarhelyi Gábort - az MTK vezetőedzőjét - a Magyar Vívó Szövetség elnöksége. Az eddig a világbajnok férfi párbajtőrcsapatot is vezető szakember 2016 végéig kapott bizalmat. Udvarhelyi Gábor megnevezte a stábját is, melyet a grémium szintén elfogadott.

A szövetségi kapitányi posztra egy pályázat érkezett. Csak Udvarhelyi Gábor adott be anyagot. Azt az erre felkért négytagú bizottság (Szlovenszky Lajos, Kamuti Jenő, Nagy Tímea, dr. Máttyus Ádám) alkalmasnak tartotta, majd az elnökség szavazott. Pontosabban előtte Kamuti Jenő és Szlovenszky Lajos elmondta, hogy a magyar vívás jelenlegi helyzetében feltétlenül a legalkalmasabb személynek tartja erre a posztra Udvarhelyi Gábort. Ezek után az elnökség egyhangúlag, október 1-i hatállyal, 2016. december 31-ig megszavazta szövetségi kapitánynak a nagyszerű szakembert. Nagy Tímea pedig közvetlenül eztán több tábla csokoládéval kívánt sok sikert korábbi mesterének a nagy munkához…
 
Ezt követően Udvarhelyi Gábor köszönte meg a bizalmat mindenkinek, és mondta el „székfoglaló beszédét”. Azonban ennek tartalma, a válogatott mellett dolgozó szakmai stáb összetétele egyelőre maradjon az elnökség keretein belül, elvégre ma (október 1-jén, szerdán) sajtótájékoztatót tart a szövetség, melyen a kinevezett vezetőedzők is részt vesznek majd. 
 
Udvarhelyi Gábor 1953. március 13-án születette Budapesten. Szakedzői diplomáját a Testnevelési Főiskolán szerezte. 1964-től tíz éven át a Budapesti Honvéd öttusázóinak, majd négy esztendőn keresztül az újpesti vívóknak volt edzője. 1978 óta az MTK-ban oktat, hosszú ideje vezetőedzőként. 1989-ben került a párbajtőr-válogatotthoz, ahol azóta is tevékenykedik.
 
Udvarhelyi Gábort választották szövetségi kapitánynak
 
Legismertebb tanítványai: Mincza-Nébald Ildikó, Nagy Tímea, Király Hajnalka, Tóth Hajnalka, Hormay Adrien, Kulcsár Krisztián, Kovácsd Iván, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter.
 
Udvarhelyi Gábor – eddig – az olimpiákról, világ- és Európa-bajnokságokról 68 éremmel tért haza.
 
A Magyar Testgyakorlók Köre sok sikert kíván a szövetségi kapitánynak!

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!