Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

U17-es válogatott: Öt MTK-játékossal a csapatban bronzérem Spanyolországban

Publikálva: 2020.02.15 Frissítve: 2020.02.15 Labdarúgás női

Nemzeti együttesünk két győzelemmel és egy vereséggel zárta a tornát. Pápai Emőke kétszer, Benke Dorka egyszer volt eredményes a MIMA Cup-on.

U17-es válogatottunk a hét folyamán a spanyolországi San Pedro del Pinatarban vett részt a hatcsapatos MIMA Cup-on. Schumi Dóra szövetségi edző - aki klubunk U19-es csapatának vezetőedzője - öt MTK-játékost hívott meg a tornán szereplő nemzeti együttesbe, név szerint Sain Annát, Benke Dorkát, Bokor Blankát, Mayer Zsófiát és Pápai Emőkét.

A válogatott a keddi csoportmérkőzésen 3-2-re legyőzte Csehországot, ezen a mérkőzésen Benke Dorka győzelmet érő gólt szerzett, miután 22 méterről kilőtte a rövid felsőt. Egy nappal később következett a Belgium elleni 4-0-ás vereség, mely azt jelentette, szombaton a bronzérem lesz a tét.

A Skócia elleni helyosztón remekül játszott a csapat, és Pápai Emőke duplájával győzött is 2-0-ra. A felnőtt kerettel készülő támadónk előbb bal lábbal talált be, majd a Mayer Zsófia által visszagurított labdát kapásból lőtte a felső léc alá.

A harmadik helyen záró nemzeti gárda márciusban hazai pályán játszik a svédországi Eb-n való részvételért, sorrendben Románia (03. 18.), Izland (03. 21.) és Oroszország (03. 24.) ellen.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!