Karate
Hárspataki Gábor

Tündérek a Brüll Alfréd Akadémiáról

Publikálva: 2015.09.11 Frissítve: 2015.09.15 Taekwondo

Az akadémia két kiválóságával, Patakfalvy Csengével és Lucával beszélgettünk felkészülésről, erényekről, célokról. Mindketten gőzerővel készülnek az októberi Európa-bajnokságra, így elég szoros a menetrendjük: iskola után, de még edzés előtt csíptük el őket.

– Hányszor van edzés egy héten?

Csenge: – Heti nyolc-tíz alkalommal. Alapvetően a suli után és hétvégén van több, de egy-két hajnali futóedzést is beiktatunk.

– Édesapátok révén magától értetődő volt, hogy ti is taekwondózni fogtok, vagy kipróbáltatok más sportágakat is? (Patakfalvy Miklós, a Magyar WTF TKD megalapítója, a szakszövetség elnöke. A szerk.)

Luca: – Apa nem erőltette ránk a sportágat, de tulajdonképpen ő vitt le az első edzésünkre. Előtte mindketten szertornáztunk, én negyedik osztályos koromig versenyszerűen, de aztán iskolaváltás miatt abba kellett hagynom, és ekkor jött a taekwondo.

– Szoktatok együtt készülni a versenyekre?

Luca: – Igen, van, hogy együtt edzünk, de mivel különböző súlycsoportokban vagyunk, így küzdeni nem szoktunk egymás ellen.

– Mi a testvéred legnagyobb erénye?

Csenge: – Luca nagyon harcias, és annyira fel tudja pörgetni magát, hogy szabályosan letarolja a mezőnyt.

Luca: – Csenge pedig nagyon laza, veszélyesek a fejrúgásai, az ellenfeleiről rendszeresen lerugdossa a fejvédőt.

– Milyen versenyre készültök mostanában? Mi lesz a következő megmérettetés?

Luca: – Most vasárnap lesz a Duna Kupa, ami még inkább a felkészülés része. Aztán október végén jön az év fő eseménye, a junior Európa-bajnokság, amit Lettországban rendeznek.

– Mi a célkitűzés az Eb-re?

Luca: –  Az aranyérem lebeg célként a szemünk előtt.

Csenge: –  Mindenképpen érem, minél fényesebb, annál jobb.

A lányok még meg szerették volna köszönni a támogatást mindenkinek, aki segített nekik eljutni idáig. Elsőként a Brüll Alfréd Akadémiát említették, a MOL Tehetségtámogató Programját, valamint a XVI. kerületi önkormányzatot, amely mindkettejüknek a „Jó tanuló, jó sportoló” címet adományozta. Emellett még kiemelték a velük dolgozó szakemberek segítségét, külön említve a nevelőedzőjüket, Márton Zsoltot, illetve Tóth Balázst, akivel a válogatottnál dolgoznak. Végül, de nem utolsósorban pedig a szüleiknek szerették volna megköszönni a hihetetlenül sok áldozatot.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!