Atlétika
Szabó Beatrix

Túl vagyunk rajta (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.03.07 Frissítve: 2018.03.07 Labdarúgás

A győzelem elmaradt, de a továbbjutás a miénk.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Sényő-Carnifex FC–MTK Budapest 2-0 (2-0)

Sényő Sportpálya, 400 néző

Vezette: Nagy Norbert (Medovarszki, Csatári)

Gólszerzők: Marics (11.), Fabu (22.)

Sényő-Carnifex FC: Gagyi – Lukács, Klepács, Bodó, Haburcsák – Fabu (Burics, 55.), Ács – Barcsay, Lakatos (Kapacina, 67.), Fodor (Ruska, 81.) – Marics

Vezetőedző: Sándor Tamás

MTK Budapest: Fadgyas – Schrammel (Sziklási, 85.), Schäfer, Gengeliczki, Jakab – Szuhodovszki (Bayer, 74.), Kanta, Borbély, Takács – Tóth (Szerencsi, 60.), Korozmán

Vezetőedző: Feczkó Tamás

4-0-ás előnyből várhattuk a megyei első osztályban vitézkedő Sényő elleni Magyar Kupa párharcunk visszavágóját, így nyugodtan utazhattunk keletre. Feczkó Tamás ennek megfelelően számos fiatalnak adott lehetőséget a kezdőcsapatban, először láthattuk tétmeccsen az első számú gárdában Schrammelt és Szuhodovszkit is.

A találkozó kezdése előtt már látszott, a pálya aligha mondható labdarúgásra alkalmasnak, de kénytelenek voltunk megküzdeni a körülményekkel. Eleinte nem nagyon sikerült: a 11. percben Fodor futotta be a pocsolyában megálló labdát, majd pontosan centerezett Marics elé, aki zavartalanul bólinthatott a kapunkba.

A 22. percben jött az újabb hidegzuhany: ezúttal a bal oldalról, Lakatostól jött a beadás, amit Fabu körülbelül tíz méterről bólintott a kapunkba.

A sártengerben folyamatos párharcok alakultak ki, főként a pálya nagyobb pocsolyáiban, ahonnan rendkívül nehéz volt elmozdítani a labdát. Kanta rendre távolról próbálkozott, de nem tudott kifogni Gagyi eszén, amikor pedig a kapu elé jutottunk, az utolsó passzainkat a sár rendre blokkolta, így kétgólos hátrányban mehettünk az öltözőbe.

A játék képe a második félidőre sem változott sokat, ám ekkor már annyi helyzet sem alakult ki, mint az első félidőben. A 62. percben Haburcsák fejelt a kapunk mellé, öt perccel később pedig Szerencsi léphetett volna ki, de a vendégek – a bíró szerint szabályosan – megállították.

A cseréken kívül említésre méltó esemény alig-alig akadt, Sziklási behozatala révén újabb fiatal esett át a tűzkeresztségen. A játékrész szépen lassan véget ért, 2-0-ra nyert a Sényő, így 4-2-es összesítéssel mi jutottunk tovább a negyeddöntőbe, ahol az Újpest lesz az ellenfelünk.  

Feczkó Tamás: – Szeretném megköszönni a Sényőnek a szeretetteljes fogadtatást, és gratulálok a győzelmükhöz. A pálya maximum vízilabdaszakosztálynak lett volna alkalmas. A kiszorítós játékból nem jöttünk ki jól, hiába próbáltunk játszani, esélytelen volt. A második félidőben igyekeztünk alkalmazkodni a pályához, amennyire lehetett.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!