Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

Túl az olimpián

Publikálva: 2018.10.17 Frissítve: 2018.10.18 Karate

Baranyi Zsófia egy győzelemmel és két vereséggel zárt Buenos Airesben.

Október 17-én, a Buenos Airesben rendezett Ifjúsági Olimpiai Játékok utolsó előtti napján lépett tatamira klubunk tehetséges karatékája, Baranyi Zsófia.

A -59 kg-os kategóriában versenyző Brüll Alfréd akadémista az A-jelű kvartettbe kapott besorolást, ahol a szerb Ivana Perovics, a japán Kokoro Sakaji és az észt Marta Ossipova várt rá.

Az első mérkőzésen a világranglista 8. helyén álló Ivana Perovics volt Zsófi ellenfele: a szerb leány magabiztosabbnak tűnt, két jukóval legyőzte versenyzőnket (0-2).

A második találkozón a világranglista második helyezettje, a végső győzelemre is esélyes Sakaji Kokoro várt Zsófira. Klubunk karatékája alaposan megnehezítette ellenfele dolgát, de végül egy jukóval alulmaradt (0-1).

A harmadik meccsen már Zsófi – és a világranglista 6. helyén álló – ellenfele, Marta Oszipova is azzal a tudattal léphetett tatamira, hogy győzelem esetén sem juthat tovább. Zsófi felszabadultabban tudott küzdeni, két jukóval és ipponnal végül 5-0-ra nyert, így győzelemmel búcsúzhatott az argentin fővárostól (5-0).

Zsófi ezzel az ötödik helyet szerezte meg.

Gratulálunk!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!