Atlétika
Nemes Rita

Túl az ifjúsági csapatbajnokság aktuális fordulóján

Publikálva: 2019.03.12 Frissítve: 2019.03.12 Sakk

Három csapattal képviseltette magát klubunk a budapesti ifjúsági sakk csapatbajnokság 6. játéknapján.

Az első csapatunk Csepeli TK-t győzte le 3-1-re.

Az első táblán Birovecz Ben Jordán érdekes megnyitása után szépnek tűnő kombinációval kicsit rosszabbul állt, de ellenfele rossz végjátékkezelésének köszönhetően végül nyerni tudott. A második táblán Varga Boldizsár simán nyert, hiszen ellenfele nem jelent meg. A harmadik táblán Barsi Botond a megnyitási bonyodalmak után jobb állást harcolt ki, ezt követően ellenfele tisztáldozattal megkönnyítette a partit – sima győzelem lett a vége. A negyedik táblán Gergely Dánielnek erős volt az ellenfele, akinek tiselnézéssel még meg is könnyítette dolgát, alulmaradt.

A második csapatunk az egyik favorit csapattal, a Barczával játszott.

Az első táblán Géczi-Zajzon Kristóf nagyon szépen, talán nyerve is állt, azonban a végén itt is tisztelnézése lett a vége. De maga az egész parti dicséretre méltó volt, csak így tovább! A második táblán Tóth Lili partija külön beszámolót érdemelne, nagyon sokáig precízen játszott, aztán minőségelnézés után nyert egy tisztet. Kicsit jobb állásban kapott remiajánlatot, amit nem fogadott el, de sajnos nem találta a jó folytatást, s a bástya végjátékban való pontatlan húzása miatt elvesztette a partit. De semmi ok a csalódottságra, szép parti volt. A harmadik táblán Németh Bálint Levente viszonylag hamar és gyorsan kikapott erős riválisától, tapasztalatszerzésnek jó alkalom volt. A negyedik táblán Veres-Pataky Márton – Bálinthoz hasonlóan – elég simán kikapott – persze itt is a tapasztalatszerzés volt a cél.

Az amatőr osztályban Tóth Rafael kicsit pontatlanul játszott, de kreatív, támadó szellemben. Dickmann Lucának van még mit tanulnia, talán éppen a versenyrutin hiányzik a legjobban. Kovács András Levente a tőle megszokott szép játékkal nyert. Kiss Inez ugyancsak simán verte ellenfeleit. Németh Bálint Levente a hivatalos csoport után talán már fáradt volt, így elnézett egy tisztet a partiban. Vödrös Dániel amikor elkapta az ütemet nagyon szépen s simán nyert, véleményem szerint itt is a rutin hiányzik. Gergely Dániel a hivatalos után itt viszonylag simán nyert, talán már a FIDE partik felé kellene kacsintania. Pomozi Máté első partijában szép játék után minőséghátrányba került, amit nem tudott tartani, itt talán még a konkrétumok begyakorlása fontos.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!