Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Túl az első trimeszteren

Publikálva: 2018.11.13 Frissítve: 2018.11.13 Röplabda

Tóth Gáborral értékeltük az alapszakasz első harmadát.

A hétvégén lezárult az alapszakasz első harmada, csapatunk minden riválisával találkozott már. Tóth Gábor tanítványai 7 mérkőzésen 18 pontot gyűjtöttek, amivel a második helyen állnak, 19:5-ös szettaránnyal. Takács Dorotiék hat fordulón keresztül őrizték veretlenségüket, a Kaposvár ellen szenvedték el szezonbeli első vereségüket – felülmúlva ezzel vezetőedzőnk várakozásait.

– Épp az edzés előtt értékeltük a lányokkal a Kaposvár elleni mérkőzést. A számok és a látottak alapján is úgy tűnt, hogy apróságokon, nüanszokon múlt a vereség, azaz nem arról van szó, hogy a röplabdázás alapjai hiányoznának – vélekedett a 35 éves szakember. – Ez már a taktikáról szól, a védekezés finomhangolásáról, nem az a probléma, hogy ne tudnánk átnyitni, vagy megfelelően támadni a labdát. Az, hogy már most itt tartunk, felülmúlja minden várakozásomat.

Vezetőedzőnk elárulta, a bajnokság első harmadában azt kapta a riválisoktól, amire előzetesen számított, igaz, az eddigieknél nehezebb folytatásra számít.

– Nagyon hasznosnak bizonyult a Szeles Péter Emléktorna, ahol gyakorlatilag az NB I Liga minden csapatával össze tudtuk mérni a tudásunkat. Azt például sejthettük, hogy a Balatonfüred hazai pályán nagyon veszélyes lesz, és az is lett az első igazán éles meccsünk. A Gödöllő valószínűleg javulni fog, és szerintem a Budaörs is fejlődni fog. Nem lesz könnyű a folytatás sem: a Gödöllő hagyományosan jól szerepel hazai pályán, csakúgy, mint a Kaposvár. Ugyanakkor fogadjuk – többek közt – a Budaörsöt és a Balatonfüredet is. Ráadásul a kupában még vár ránk két meccs a Jászberény ellen – számunkra ezek lesznek a 2018-as év legfontosabb mérkőzései.

Csapatunk legközelebb november 18-án, a Penta-Gödöllői RC otthonában lép pályára. A két együttes első találkozóját 3:0-ra nyertük a Városmajorban.

A vasárnapi találkozón Szabó Zsolt és Kiss Zoltán fújja a sípot.

2018. november 18. 17:00 MTK Budapest–Penta-Gödöllői RC (NB I Liga, 8. forduló); SZIE Sportcsarnok

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!