Atlétika
Diósi-Moravcsik Angéla

Túl az első fordulón

Publikálva: 2019.10.26 Frissítve: 2019.10.26 Kosárlabda női

A második mérkőzésen csak egy pont hiányzott.

MTK Budapest–Csata Csillagok 28-68 (2-23, 8-11, fb.: 4-5, 5-14, 9-15)

Deák Katalin -, Szabó Jázmin 3, Ritter Annarose 3, Hallgató Abigél -, Ullrich Stella -, Pataki Gréta -, Kendelényi Léda -, Horváth Borsika 12, Máthé-Mózes Emma 5, Matkovits Alma 4, Lambert Luca 1, Hapsz Emese

Elrajtolt az U12-es bajnokság, amelyben két lánycsapattal kezdtük meg a küzdelmeket. Impozáns, szép új kőbányai csarnok adott helyet az első fordulónak. A tavalyi csapatunk részben megújult, több debütáló lány volt nálunk.

Az első mérkőzésen a Csata ellen léptünk pályára. Támadásban nem nagyon találtuk a gyűrűhöz vezető utat, sok labdát adtunk el. Védekezésben nem tudtuk hatástalanítani a másik csapatban játszó magas lányt.

A második negyedben már több pontot dobtunk, de a lepattanózásban itt is sok labdát szerzett vissza a Csata. A második félidőben sem változott a játék képe, így sima vereségbe futottunk bele az első mérkőzésen.

Török Sasok–MTK Budapest 42-41 (10-8,8-7, fb.: 2-3, 16-2, 6-21)

Deák Katalin -, Szabó Jázmin 3, Ritter Annarose 2, Hallgató Abigél -, Ullrich Stella -, Pataki Gréta 1, Kendelényi Léda 1, Horváth Borsika 17, Máthé-Mózes Emma -, Matkovits Alma 17, Lambert Luca -, Hapsz Emese

Rövidke szünetet követően a Török Sasok csapata következett. Jobban kezdtük ezt a mecset, de a lepattanókat itt sem nekünk sikerült többször megszerezni, főként ebből kaptuk kosaraink túlnyomó részét.  A félidőben hárompontos hátránnyal mehettünk büntetőzni.

A félidei büntetőkkel sikerült egy pontot lefaragni a különbségből. A harmadik negyedben a támadójátékunk sajnos teljes csődöt mondott, és védekezésben sem voltunk kemények. Tizennégy ponttal volt jobb ebben a negyedben riválisunk.

Az utolsó nyolc percben megindítottuk az utolsó rohamot, ami meghozta gyümölcsét. Fél perccel a vége előtt egypontos hátrányban voltunk már csak, azonban nem sikerült megfordítani az állást, bármennyire szerettük volna.

Molnár Róbert:Tipikus első meccsek voltak a szombatiak. Keressük még az összhangot a pályán, ami nem megy egyik pillanatról a másikra. Figyelmen, akaraton eddig is sok múlt, és ezután is így lesz. Látszott a két mérkőzésen, hogy miket kell még nagyon sokat gyakorolnunk edzéseken. Gondolok itt a lepattanókra, védekezésre, egyéb technikai hibák kijavítására. A második mérkőzésen mindenképp pozitívum volt, hogy nagy hátrányból győzelmi esélyt teremtettünk magunknak, ebből lehet erőt meríteni a későbbiekben.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!