Atlétika
Kulunics Vince

Túl az alapozáson

Publikálva: 2019.08.30 Frissítve: 2019.08.30 Rövidpályás gyorskorcsolya

Kun Bálint Tiborral, rövidpályás gyorskorcsolya-szakosztályunk vezetőedzőjével beszélgettünk.

Túl vagytok az első közös alapozáson. Milyenek az első benyomásaid?

Májusban kezdtük a felkészülést, júniusban pedig Mátraházán edzőtáboroztunk. Remek volt a helyszín, rendkívül hasznosnak bizonyult az ottlétünk. A nyár legfontosabb feladata az volt – az erőnlét és az állóképesség felépítésén túl –, hogy technikailag is továbbfejlődjenek a gyerekek. Erre is volt bőven lehetőségünk, sokat tudtunk előrelépni, most már jobb technikával korcsolyáznak a versenyzőink. Összességében jó állapotban vágunk neki a szezonnak, de persze a munka folytatódik tovább. Az első verseny mutatja majd meg, hogy hol tartunk, és mennyit ért az elvégzett munka.

A rövidpályás gyorskorcsolyázók kevésbé kedvelik a szárazföldi edzéseket. Mikor léphettetek jégre?

Szerencsénk volt, mert a jégcsarnok csak áprilisban volt zárva. Még nyáron is tudják biztosítani a legmegfelelőbb minőségű jégfelületet, igaz, nagy hőség esetén, főleg délutánonként ez már egy fokkal nehezebb.

– Milyen állapotban vannak a már nemzetközi szinten is bizonyított Brüll Alfréd akadémistáink?

Ők a válogatott kerettel készülnek: háromszor edzőtáboroztak Mátraházán, illetve egyszer az olaszországi Bormióban. Mindössze egy hét pihenőjük volt, sokkal intenzívebb a felkészülésük, de elnézve őket, kirobbanó formában lesznek szeptemberre. A felnőtt országos bajnokság remek alkalmat nyújt számukra, hogy megmutassák magukat a nagyok között.

– Mennyire tudott összecsiszolódni a szakmai stáb?

Erikával (Huszár Erika, szakosztályvezető – a szerk.) többször találkoztunk, egyeztettünk, amíg itthon volt, de elsősorban online tartjuk a kapcsolatot. Bernivel (Heidum Bernadett, edző – a szerk.) abszolút jó a viszonyunk, hasonlóképpen gondolkozunk, a gyerekek pedig szeretik és felnéznek rá, hiszen az elmúlt évek egyik legsikeresebb versenyzője. Jó a kémia hármunk között, és ezt a gyerekek is érzik.

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!