Atlétika
Krizsán Xénia

Túl a szezon legnehezebb meccsén

Publikálva: 2016.10.01 Frissítve: 2016.10.01 Kézilabda

Győrben szenvedett vereséget az MTK Budapest női kézilabdacsapata.

Győri Audi ETO KC – MTK Budapest 40-25 (21-12)
Audi Aréna, 2397 néző
Vezette: Hantos Dorina, Rózsahegyi Brigitta

Győri Audi ETO KC: Kiss É., Grimsbö – Knedlikova 2, Löke 4, Varga E., Hársfalvi 2, Mörk 3/2, Korsós 3, Görbicz 4, Pál T., Orbán A. 1, Groot 7, Broch 4, Bódi 4, Puhalák 1, Tóth G. 5
Vezetőedző: Ambros Martín

MTK Budapest: Vig, Putz, Hlogyik – Tóth E. 1, Nyikolajenko 4/4, Szádvári, Slakta, Stranigg, Kovács G. 2, Blaubacher, Juhász E. 2, Dakos 7, Hosszu 1, Háfra 4, Frankovics 4
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Hétméteresek: 4/2, ill. 4/4
Kiállítások: 0, ill. 2 perc
A mérkőzés alakulása: 6. perc: 4-1, 10. p.: 6-4, 13. p.: 9-4, 17. p.: 12-5, 22. p.: 15-10, 26. p.: 19-11, 34. p.: 24-13, 37. p.: 25-15, 40. p.: 27-15, 44. p.: 30-16, 48. p.: 34-18, 55. p.: 39-22, 58. p.: 39-23

A női kézilabda NB I negyedik fordulójában az MTK Budapest a bajnoki címvédő Győri Audi ETO KC otthonába látogatott. Golovin Vlagyimir, Lilija Gorilszkára, Horváth Dórára és Szandai Martinára sérülés, Sztankovics Rékára pedig betegség miatt nem számíthatott.

A találkozó a várakozásoknak megfelelően győri rohamokkal kezdődött, a legerősebb sorukkal felálló hazaiak gyorsan lerázták ellenfelüket. A kék-fehérek idegesen, pontatlanul játszottak, ezért Golovin Vlagyimir a nyolcadik percben, 6-2-es állásnál időt kért. Ezt követően rendezte sorait a fővárosi gárda, kevesebb volt a ki nem kényszerített hiba, de a győriek lendületes játékára továbbra sem volt ellenszer, így kilencgólos hazai előnnyel vonultak pihenőre a felek.

A második félidő elején sem lassított Ambros Martín együttese, percről-percre nőtt a győriek előnye. A játékrész derekához közeledve mindkét mester megkeverte lapjait, Golovin Vlagyimir is lehetőséget adott a fiataloknak. Az 50. percben a pályán lévő hét MTK-játékosból mindössze ketten (Tóth Eszter és Dakos Noémi) múltak el 20 évesek, a másik öt lány mind húsz év alatti volt (Hlogyik Petra, Blaubacher Dóra, Háfra Noémi, Juhász Eszter, Stranigg Zsófi). A fiatalok azonban tisztesen helytálltak, Juhász kettő, Háfra pedig négy góllal vétette észre magát.

A találkozó végül 40-25-tel végződött, amely nagyjából megfelel a valóságnak és a pályán látottaknak. Most két hét szünet következik, aztán a Kispest látogat a Tromosra.

Golovin Vlagyimir: – Gratulálok az Audi ETO-nak, nagyon szépen és jól játszottak, ennek volt köszönhető a 40 góljuk. Mi sajnos nem tudtuk követni a támadások gyorsaságát. Azonban a 25 lőtt gólunknak örülök, de az igaz, hogy sokat hibáztunk. Biztos vagyok benne, hogy sokat tanulhatunk ebből a mérkőzésből.

Ambros Martín: – Fele-felében vagyok elégedett a mai meccsel. A védekezésünk nem volt olyan, mint amit, vártam, nem tudtuk az ellenfél játékosait kontrollálni, sok gólt kaptunk a találkozón. De mellette sok szép megoldást is mutatott a mérkőzés. Sok sikert kívánok az ellenfélnek.

Juhász Eszter: – Nagyon örülök, hogy lehetőséget kaptam. Szerettem volna segíteni a lányoknak. Nagyon köszönöm az edzőmnek, hogy felhozott erre a meccsre.

Tóth Gabriella: – Jó érzés volt játszani, próbálom felépíteni magam a sérülésem óta. Szeretném minél hamarabb visszaszerezni a régi formámat. A csapat nem teljesített úgy, ahogy szerettünk volna, de megvan a győzelem. Ezután azonban koncentrálunk a következő meccsre.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!