Atlétika
Nagy Marcell

Tudtunk egymásért küzdeni

Publikálva: 2016.05.25 Frissítve: 2016.05.25 Röplabda

Azt már bizonyították, hogy tudnak, a kérdés csak az, hogy képesek-e egy héten belül másodszor is felszívni magukat az MTK Budapest fiataljai.

Leiszt Máté tavaly nyáron kezdte az edzősködést, és első szezonjában bajnokságot nyert az MTK Budapest junior röplabdacsapatával. Nem ünnepelhettek azonban sokáig a fiatalok, alig egy héttel a kecskeméti torna után már az ifjúsági országos bajnokság hatos döntőjében kell pályára lépniük – immár esélyesként.

– Sikerült feldolgozni a hétvégi sikert, az élményeket?

– Azt hiszem, igen. Persze nem is volt sok választásom, ugyanis nagy pihenésre nincs időnk, nyakunkon az ifi bajnokság döntője, és arra is ugyanolyan keményen kell készülnünk, ahogy a juniorra tettük.

– Mivel tudtatok a többiek fölé kerekedni? Miben voltatok jobbak, mint a másik öt csapat?

– A pillanatnyi forma és lelkiállapot sokat számított. A lányok nagyon akarták a győzelmet, lelkesen játszottak, és csapatként tudtak funkcionálni. Nyilván lehetne szakmailag elemezni a történteket, de azt hiszem ez a lényeg, hogy tudtunk egymásért küzdeni.

– Hogyan tudod ilyen siker után tűzben tartani a lányokat?

– Elég nagy motivációt jelent számukra a junior arany, ráéreztek a siker ízére. Ha éhesek maradnak – ami csak rajtuk múlik –, akkor szép hétvége elé nézünk.

– Az MTK Budapestnél mindössze két változás lesz a junior és az ifi keret között. A többi csapatnál is ilyen nagy az átfedés?

– Igen, többnyire mindenhol ez a helyzet, gyakorlatilag ugyanaz a mezőny találkozik a Békéscsabán, mint egy héttel korábban Kecskeméten. Talán épp a Békéscsaba jelenti majd az egyetlen kivételt ez alól, de ismerve a helyi röplabda hagyományait, így is elég erős csapattal fog tudni kiállni. 

– Akkor kimondhatjuk, hogy esélyesként léptek pályára?

– Nem szeretnék az esélyekkel foglalkozni. Ha a lányok ugyanazzal az akarattal és lelkesedéssel játszanak, mint múlt hétvégén, akkor ismét megszerezhetjük az aranyérmet.

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!