Atlétika
Krizsán Xénia

Tudtuk, hogy nehéz lesz

Publikálva: 2017.01.28 Frissítve: 2017.01.28 Kosárlabda női

A bajnoki címvédő Uniqa Sopron otthonába látogattak az MTK Budapest női kosárlabdázói. Az európai hadszíntéren is szépen teljesítő soproniak ellen, foghíjas kék-fehér keret állt Nagy Dóra rendelkezésére, mely kalkulálható vereséggel tért haza.

Nyolc fő. Az egészségesek, hadra foghatóak száma ennyi volt, de az aktív rotációba kerültek között is volt aki közel sem százszázalékosan, betegen, sérüléssel vállalta a játékot. A hétközben Euroliga meccset játsszó soproniak nem számíthattak ugyan magyar válogatott irányítójukra, Fegyverneky Zsófiára, ennek ellenére is jóval több variációs lehetőséggel készülhettek.

Feldobás előtt a hazai szurkolók drapériával köszöntötték visszatérő, egykori csapatkapitányukat, Zsovár Orsit, kit már a találkozó előtt, civilben megölelgettek egykori társai.

Koch Dóra, Jankó Flóra, Zsovár Orsolya, Székely-Horváth Zsuzsanna és Turóczi Nikolett kezdte a találkozót és kreált meglepetésre szoros állást. A lányok által képviselt lassabb játék működőképes volt, a kezdetben kissé tompának tűnő Sopronnal szemben. Turóczi Niki 2+1-es akciója után számtalan gyors indítást tudtak végigvinni a lányok, és bár rontott dobások után akadt probléma a védekezésben visszarendeződéssel, támadó oldalon megfelelő hatékonysággal dolgozott az MTK Budapest.

Turóczi Niki a negyed derekán már 10 pontot tett a közösbe, azonban a mérkőzés során, szinte folyamatosan három légióst pályán tartani képes soproniak ellen kezdett elfogyni a kezdeti energia. Koch Dóra helyett Semsei Barbara szállt be irányítóként, mely poszt ugyan nem ismeretlen számára, idén még sosem kapott ilyen szerepet. Ez a korábban gyakorolt figurákban, az éppen pályán lévő ötös mozgásaiban túlságosan új elem volt.

20-19-cel pihentek a felek, az első negyed igazán derekas helytállása után azonban nagyon megtört a lendület. Jóval agresszívabb, egész pályán letámadó védekezésével hibákra kényszerítették Nagy Dóra együttesét, a lányok eladott labdáit pedig pontokra váltotta az Uniqa Sopron.

A második negyed végére már húsz pont felett járt a differencia, mely elsősorban a hazai gárda kőkemény védekezéséből alakult ki. Ennek ellenére pusztán két csapatfaultot ütöttek Sterbenz László tanítványai, amely együtt járt a könnyen szerezhető budapesti pontok hiányával is.

Nagyszünet után az Uniqa Sopron amerikai légiósa, Yvonne Turner rázta meg magát, és egyébként is tetemes előnybe került csapatán tovább lendített. 67-34-es állásnál időkéréssel próbálta megfogni az ellenfél futását Nagy Dóra, de a második félidőben is maximális légiósszámmal dolgozó Sopront nem lehetett ezen a szombat délutánon megállítani. Nemcsak keretük mélysége, de fizikális fölényük miatt is teljesen ellehetetlenedett az MTK Budapest játéka. A harmadik negyed végén már 80 pontnál tartott ellenfelünk, miközben a negyvenet csak a záró etapban érték el a kékmezes MTK-sok.

Az utolsó tíz percre már minden eldőlt, a hazai publikum fiatal, magyar játékosok aktív játékperceinek örülhetett.

Uniqa Sopron - MTK Budapest 110-51 (20-19, 28-7, 32-13, 30-12)

Legjobb dobók

Uniqa Sopron: Crvendakics 20/12 pont, Johnson 16/3, Weninger 15/3, Turner 13/9, George, Határ 12-12

MTK Budapest: Zsovár 13/3 pont, Turóczi 10/3, Semsei 9/3, Jankó 8, Koch 7

Sterbenz László:Szomorkodhatnánk az első negyed miatt, de inkább örülünk a végeredménynek.

Nagy Dóra: – A heti felkészülésünk nem volt ideális, a sérülések, betegségek miatt többen olyan posztokon játszottak, ahol korábban sosem. Az első negyed után látványosan elfáradtunk, de célunk elsősorban az volt, hogy sérülés nélkül távozzunk Sopronból, ez sikerült.

Az Uniqa Sopron Euroliga csoportjában is jó eséllyel továbbjutó lehet, amely sportszakmai szintjükről árulkodó. Tudtuk, hogy nehéz lesz, ehhez képest a lányok egy negyeden keresztül partnerei voltak a regnáló bajnoknak és az idei bajnoki cím várományosának. A városmajori alakulat ilyen állapotban, nyolc játékra alkalmas játékossal sajnos ennél többet nem tehetett. Jól jön a következő hétvége szünnapja, lehet regenerálódni a következő erőpróbákra.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!