Atlétika
dr. Nguyen Anasztázia

Tripla siker

Publikálva: 2015.10.20 Frissítve: 2015.10.25 Sakk

Újabb tripla győzelemnek örülhettünk, a Budapesti csapatbajnokság 3. fordulójában.

Az MTK Budapest mindhárom együttese sikerrel zárta aktuális mérkőzését. Szabolcsi János és Szép János csapatkapitányok beszámolója.

Az MTK Budapest III. a Barcza II. együttesét fogadta. Az ellenfél tehetséges, fiatal csapat, mely nem bizonyult könnyű riválisnak. Az első táblán, Halász Tamás nehéz pozíciós küzdelemben döntetlent ért el Grimm György ellen, Szente-Varga Fruzsina pedig, a tőle megszokott rámenős játékkal gyűjtötte be a teljes pontot Medve Márk ellenében. Téglás Balázs játékával elégedett lehet, időbeosztásával kevésbé, de villámkeze segített a teljes pont megszerzésében. Szabolcsi Jánosnak nem sikerült érvényesítenie gyalogelőnyét Gyimesi Péter ellen, így remi lett a parti vége, míg Laza Szabolcs (a képen jobbra) szokott masszív pozíciójátékával nyerte meg mérkőzését. Vitályos Márton jól megszokott ötletes, taktikus játékával verte a nagyon tehetséges Kovácsy Barnabást, Gehér Koppány pedig hol kicsit jobban, hol kicsit rosszabbul állt, így megérdemelt döntetlenre hozta mérkőzését. Forgács András sajnos fatális véletlensorozat következtében későn ért oda a mérkőzésre, így – ahogy a szabálykönyv mondja – kontumáltan vesztett. Kemény Vagyim, szokott hajmeresztő stílusával ezúttal nyert, de enyhén szólva sem játszott biztonsági sakkot. Weszely György nyerésre állt, de elfáradt, így a végén a reminek is örülhetett. Birovecz Ben Jordán remekül játszott, de végül csak remire futotta erejéből, míg Virág Bálint hosszú, nehéz partit játszott végig kiválóan, ellenállhatatlan végjátékot bemutatva.

MTK Budapest III. – Barcza GSC II. 8,5-3,5

Az MTK Budapest IV. játékosai a Hóbagoly SE II. versenyzői ellen ültek asztalhoz. Az első táblán Terbe Zsuzsanna ragyogó stratégiai teljesítménnyel leiskolázta a szebb napokat látott, de ma is erős Kardon Zoltánt. Tóth-Katona Tamás kemény, érdekes partiban maradt alul Pósa Norberttel szemben és Yip Michael sem tudta megnyerni előnyös végjátékát. Az ellenfél üresen hagyta a 4. és az 5. táblát, így Schreuder Misja és Gehér József kontumáltan nyert. (Az ellenfél nem jelent meg. A szerk.). Kálóczi Kristóf remire adta kiegyenlített állását és nála is rosszabbul járt Gehér László, nem tudott rendesen koncentrálni, és vesztett. Az utolsó öt táblán, a tapasztalt versenyzőknek (Hortobágyi Attila, Gervai istván, Fábián László, Kalocsai László és Bella Zsolt) semmilyen gondot nem okozott az ellenfél lelkes, fiatal, de még elég kezdő tagjainak legyőzése.

MTK Budapest IV. – Hóbagyoly SE II. 9-3

A Pénzügyőr SE negyedik számú csapata elleni idegenbeli összecsapás várt az MTK Budapest V. együttesére. Koltai Dani türelmesen és intelligensen kezelte a megnyitást, már döntő fölénye volt, de végül csak fél pontot szerzett. Pirity Tamás igen támadó szellemben játszott, amit ugyan nem támaszt alá az általa ajánlott döntetlen, de ellenfele szerencsére nem ment bele a remibe, inkább négy lépésben kikapott. Csontos Dávid helyesen nem ragaszkodott a megnyitásban időlegesen megszerzett gyalogelőnyhöz, végül azonban ponton rosszul számolt, és összeomlott az állása. Barsi Botond megint kulturáltan sakkozott, és jól is állt, aztán pár lépés alatt kapitulált. Koltai Dórának sokáig nem sikerült kiegyenlítenie állását, a végjátékban azonban gyalogot nyert, és az előnyt könyörtelenül érvényesítette. Wallis János a spanyol középjátékban lekombinált egy tisztet az ellenfeléről, majd sajnos pár lépéssel később bástyát nézett vissza, így döntetlen lett a játszma vége. Varga Boldizsár teljesen nyert állásban elszámolta magát, így maradt a remibe menekülés. Radó Dávidnak nem jutott ellenfél. Horváth-Borsiczky Dániel majd kétszázzal magasabb élős ellenfele ellen küzdelmes, jó partit vívott, majd a középjátékban remit ajánlott, amit az ellenfele meglepetésre el is fogadott. Géczi-Zajzon Kristóf kissé indiszponáltan kezdett, majd hamar tisztet nézett el, így nem kerülhette el a vereséget. Róna András szemernyi esélyt sem hagyott ellenfelének, meggyőzően túljátszotta őt. Pirity Máté igen aktívan, már-már agresszívan játszott, tisztelőnybe is került, ám a végén nem maradt mattadó ereje és döntetlenre adta partiját.

Pénzügyőr SE IV. – MTK Budapest V. 5,5-6,5

 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!