Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Továbbra is hibátlanul (VIDEÓ)

Publikálva: 2018.10.23 Frissítve: 2018.10.23 Röplabda

Tóth Gábor nem tévedett: a szezon eddigi legnehezebb meccse várt csapatunkra Balatonfüreden.

Szent Benedek-Balatonfüred RA–MTK Budapest 1:3 (25, –17, –19, –18)
Szent Benedek Gimnázium, 100 néző
Vezette: Kiss Z., Szabó Zs.

SzBBRA: Fernandes 4, N. Skorics 7, Vasvári E. 7, Sours 21, M. Skorics 11, Jezerniczky 15
Csere: Fáth (liberó)
Vezetőedző: Milodanovics Andrea

MTK Budapest: Kotormán 4, Godó 1, Kis R. 3, Vezsenyi 19, Takács D. 12, Borsos 6
Csere: Nagy F. (liberó), Kiss G. 25, Lesi 1
Vezetőedző: Tóth Gábor

A NB I Liga 4. fordulójában csapatunk az újonc Szent Benedek-Balatonfüred Röplabda Akadémia otthonába látogatott. Tóth Gábor rendkívül óvatosan nyilatkozott a mérkőzést megelőzően: úgy vélte, a szezon eddigi legnehezebb meccse vár tanítványaira.

Nem kezdtük rosszul a mérkőzést, Milodanovics Andrea már 0-4-nél ki kellett, hogy kérje első idejét. A folytatásban is sokáig vezettünk, de csak nem tudtuk leszakítani a rendkívül motiváltan játszó hazaiakat. A játékrész derekán átvette a vezetést a Balatonfüred, de mi sem hagytuk lerázni magunkat, így következhetett a thrillerbe illő hajrá. 24-23-nál előbb mi hárítottunk szettlabdát, majd 24-25-nél az ellenfél. A hazaiak mestere ekkor kikérte második idejét, együttese pedig ezt követően lezárta a játszmát (27-25).

A második szettet is jól kezdtük, pár perc után már 2-7-et mutatott az eredményjelző. Ezúttal a folytatásban sem csökkent öt-hat pont alá az előnyünk – nem kis részben a remekül beszálló Kiss Grétának köszönhetően –, így végül magabiztosan húztuk be a játszmát (17-25).

A harmadik szett sem hozott érdemi változást, minden a papírforma szerint alakult, nyoma sem volt az első játékrészben látott tompaságnak. Milodanovics Andrea előbb 5-11-nél, majd 15-21-nél kért időt, de hat pontnál nem tudott közelebb férkőzni hozzánk együttese, így átvettük a vezetést (19-25).

A negyedik játszma, hajszállal szorosabbnak bizonyult az előző kettőnél. A Balatonfüred rendkívül kellemetlen ellenfélnek bizonyult, időről-időre nyilvánvalóvá tette, nem dőlhetünk hátra. Szerencsére a fordításra immár nem futotta a hazaiak erejéből. Olyannyira nem, hogy a hajrához közeledve végül le tudtuk rázni ellenfelünket, így három ponttal távozhattunk a Balaton partjáról (18-25).

Tóth Gábor együttese négy fordulót követően 12 ponttal a tabella második helyén áll, legközelebb pedig október 27-én, a Palota RSC ellen lép pályára.

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!