Taekwondo
Patakfalvy Luca

Továbbra is a dobogó a cél

Publikálva: 2017.07.15 Frissítve: 2017.07.15 Vívás

A balul sikerült Eb nem szegte Márton Anna kedvét, inkább tanulni próbál az ott elkövetett hibákból.

Július 19. és 26. között Lipcsében rendezik a felnőtt női és férfi kard világbajnokságot. A hétfőn útra kelő magyar delegációban Márton Anna képviseli az MTK Budapestet.

A 22 éves kardozóban ég a bizonyítási vágy, mivel a júniusi Európa bajnokság nem úgy sikerült, ahogy remélte. Egyéniben a legjobb tizenhat között búcsúzott, míg csapatban a negyedik helyen zárt.

– A felkészüléssel nem volt gond, talán kicsit túlizgultam az Eb-t – vélekedett Panka. – Egészen addig jól szerepeltem a szezonban, magasra tettem a lécet a világkupa-versenyeken, de az Európa-bajnokságon mégsem kezeltem jól a nyomást. Volt mit átgondolnom, kijavítanom azóta.

A világranglista második helyén álló Pankát mindössze egy tus választotta el a továbbjutástól a nyolcaddöntőben, 14-9-es előnyből veszített orosz ellenfelével szemben.

– A legjobb, amit tehetek, hogy nem zárkózom el az ilyen hibák elől, hanem szembenézek velük, és tudatosan megpróbálom kijavítani, illetve megelőzni őket. – mondta Panka. – Arra kell odafigyelnem, hogy a magammal szemben támasztott elvárások ellenére is kihozzam magamból a maximumot, és ne szorongjak, ne blokkoljak le.

Bár minden idők legnépesebb mezőnye vár a versenyzőkre a lipcsei világbajnokságon, Panka célkitűzései mégsem változtak a kontinensviadalhoz képest.

– A világranglista második helyezettjeként továbbra is reális célkitűzésnek tartom a dobogót, és persze csapatban is meg szeretnénk mutatni, mire vagyunk képesek.

Ez a beszéd!

2017. július 19-26. Felnőtt női és férfi kard világbajnokság; Lipcse (Németország)

Ezt olvastad már?

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!