Atlétika
Nagy Marcell

Tovább várat magára az első győzelem (VIDEÓ)

Publikálva: 2017.11.06 Frissítve: 2017.11.06 Kézilabda

Hatalmas küzdelemben, érdekes körülmények között maradtunk alul a Kecskeméttel szemben.

Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE – MTK Budapest 30-28 (12-14)
Messzi István Sportcsarnok, 400 néző
Vezette: Marton Zsófia, Szabó Eszter

Kecskemét: Risovics, Andrási – Gulya 1, Aron, Albert 2, Kaiser 1, Horváth D. 1, Varga N. 4, Fauszt 5, Orell, Siska, Karalyos 1, Kucserova 5, Szabó E. 10 (6), Kovács K., Tóth L.
Vezetőedző: Marosán György

MTK Budapest: Terenyi, Hlogyik – Tóth E. 2, Karnik 6 (4), Sallai 1, Szádvári 1, Slakta 3, Valovics 1, Kovács G., Barna, Mód 1, Dakos 4 (1), Termány 8, Gorilszka, Kuti 1, Juhász E.
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Kiállítások: 8, ill. 12 perc

Hétméteresek: 6/6, ill. 7/5
A mérkőzés alakulása: 10. perc: 1-6, 16. perc: 7-7, 27. p.: 9-13, 32. p.: 14-14, 40. p.: 17-21, 48. p.: 20-25, 57. p.: 28-28

A K&H női kézilabdaliga hetedik fordulójában csapatunk a Hufbau-Akker Kecskeméti NKSE otthonába látogatott. A hazaiaknál a kezdőcsapatban kapott helyet Horváth Dóra, aki az elmúlt három szezonban az MTK Budapestet erősítette.

Fővárosi szempontból álomszerűen kezdődött a találkozó: 10 perc után már 1-6-ot mutatott az eredményjelző, úgy tűnt, könnyű délután elébe néznek a kék-fehérek. A rossz kezdés azonban nem zavarta meg a hazaiakat, a játékrész derekára – alig öt perc alatt – ledolgozta hátrányát a KNKSE. A folytatásban ismét az MTK dominált, de másodszor már nem tudta leszakítani ellenfelét, így 12-14-es állásnál vonulhattak pihenőre a csapatok.

Bár a második félidő két gyors hazai góllal indult, az MTK újfent át tudta venni az irányítást, és a 47. percre ismét ötgólosra növelte előnyét. Marosán György tanítványai azonban ezúttal sem rogytak meg, és a hajrához közeledve másodszor is egyenlíteni tudtak. Az utolsó percek rendkívül szoros, feszült játékot hoztak, és a nagy rohanásból végül a hazaiak jöttek ki győztesen.

Az MTK-s lányok legközelebb november 10-én, pénteken lépnek pályára, az Alba Fehérvár KC otthonában.

Golovin Vlagyimir: Először is gratulálok a Kecskemétnek a két ponthoz! Tudtuk, hogy ideges, ki-ki meccs lesz, hullámzó teljesítményt voltak mindkét oldalon, Az utolsó harminc másodpercben történt valami, amiért hétméteres járt volna nekünk, ehelyett én kaptam két percet. Volt, ami egyik oldalon kiállítás volt, a másikon nem, és a lépéshibák megítélésével is volt gond. Ez persze semmi nem von le a Kecskemét érdemeiből, de megtesszük a megfelelő lépéseket a szövetség irányába. 



(Fotó: Antal János)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!