Kézilabda
Kobela Tamara

Tovább vágtuk a centit

Publikálva: 2017.04.18 Frissítve: 2017.04.17 Labdarúgás

A számunkra már jó ideje túlhaladottnak érzett, egyre inkább „nemszeretem” 3 a 3 elleni játékrendszerben az egyik utolsó tornáját abszolváló 2010-es MTK csapatunk összességében végig kiegyensúlyozott és eredményes szereplést tudhat maga mögött az UTE-kupán.

Az ellenfelek sokszor agyontaktikázott és kivétel nélkül dominánsan passzjátékra építő stílusával szöges ellentétben állt az, amit a mieink mutattak: a pálya bármely részében felvállalt párharcok, hegyomlás mennyiségben jól kivitelezett cselek és letámadások jellemeztek bennünket. Ez volt a lényeg, az eredményesség pedig legfeljebb motivációs hab a tortára, de a megfelelő stílus helyességét nem az idővel majd feledésbe merülő tornagyőzelem igazolja. A gárdából az eddig talán legjobb tornáját futó Lakakisz Parisz nemcsak a találataiért, hanem példamutató alázatáért és megingathatatlan küzdőszelleméért emelendő ki, mellyel hatással tudott lenni adott periódusokban még fel nem pörgő társaira, illetve akkor is, amikor jelentős hátrányból kellett talpra állnunk. Ezáltal különösen a vasárnapi Videoton és FTC elleni mérkőzések második szakaszaiban sikerült olyan szintet hoznia a brigádnak, hogy idővel az volt az érzésünk, bármilyen összeállításban uralni tudjuk a játékot. A torna egészét nézve Parisz mellett Orji Dávid és Sárdi Márk nyújtottak kellően stabilan – önmagukhoz képest – kifejezetten jó teljesítményt, de a többiek is sok jó, vagy éppen fontos megmozdulásukért érdemelnek dicséretet. Keret: Érsek, Lakakisz, Orji, Pernyész, Sárdi, Völgyi.

Tovább vágtuk a centit

csoportmérkőzések:
MTK Budapest 2010 – FTC 5-2 Gólszerző: Lakakisz Parisz (3), Sárdi Márk, öngól
MTK Budapest 2010 – Debreceni Olasz Focisuli „B” 8-3 Gólszerző: Völgyi Miklós (4), Érsek Márk, Pernyész Tádé, Lakakisz Parisz, Sárdi Márk
MTK Budapest 2010 – Puma válogatott 4-1 Gólszerző: Lakakisz Parisz (2), Orji Dávid, Pernyész Tádé
MTK Budapest 2010 – Dalnoki Akadémia 2-2 Gólszerző: Sárdi Márk, Lakakisz Parisz
MTK Budapest 2010 – UTE „A” 8-6 Gólszerző: Lakakisz Parisz (5), Érsek Márk (2), Sárdi Márk

középdöntők:
MTK Budapest 2010 – Debreceni Olasz Focisuli „A” 4-1 Gólszerző: Lakakisz Parisz (4), Érsek Márk
MTK Budapest 2010 – Videoton „A” 8-5 Gólszerző: Lakakisz Parisz (4), Sárdi Márk (2), Orji Dávid, Érsek Márk

döntő:
MTK Budapest 2010 – FTC 3-0 Gólszerző: Lakakisz Parisz (2), Érsek Márk

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!