Atlétika
Magyari Zoltán

Tovább bővül az atlétika család

Publikálva: 2016.02.19 Frissítve: 2016.02.19 Atlétika

Szabó Beatrix kötelezte el magát az MTK Budapesthez. A fiatal hétpróbázó mesélt terveiről, mindennapjairól, és az új közegről.

Kiss Réka, Krizsán Xénia és Nguyen Anasztázia után újabb nagy reménységgel bővült az MTK Budapest atlétika szakosztálya. Szabó Beatrix a hétpróbában próbál szerencsét, reméljük, minél több sikerrel. 

– Hogy kerültél az atlétika közelébe?

– Édesanyám testvére atletizált, annak idején ő vitte le az unokatestvéreimet edzésre. Beszámolóik alapján kaptam kedvet a sporthoz, nagyjából tíz évvel ezelőtt. 

– Hogyan választ az ember szakágat? Miként lettél hétpróbázó?

– Igazság szerint nekem sokáig nem volt sportágam, mert eleinte a távolugrásra álltunk rá, aztán próbálkoztunk a 400 méterrel. Végül decemberben, mikor Dezsőhöz (Szabó Dezső, az MTK Budapest rúdugró és sprint szakágvezetője, tanácsadója – a szerk.) kerültem, ő vetette fel, hogy mi lenne, ha kipróbálnánk a hétpróbát. 

– A hétpróba melyik sportága megy a legjobban?

– Talán a távolugrás a kedvencem, bár még nem annyira megy. Igazából mindegyiket élvezem, de a dobószámoknál még bőven van tere a fejlődésnek. De például a magasugrást is nagyon szeretem. Épp ez a jó a hétpróbában, hogy nagyon változatos.

–  Hogy néz ki egy átlagos napod? Tanulsz még?

– Felváltva csinálom: reggel suli, és utána edzés, vagy fordítva. Egyébként az ELTE Társadalomtudományi Karára járok, Nemzetközi Tanulmányok szakra. Másodéves vagyok, nagyon szeretem, jól is megy. 

– Mik a hosszú távú terveid?

– A mostani átigazolás új lökést adott, sokat jelent, hogy Dezső csapatához csatlakozhattam, igyekszem mindent kihozni az atlétikából. Szeretnék kijutni világversenyre, mondjuk jövőre, az U23-as Eb-re. Az egyetemet folytatom, mesterképzésre is megyek majd, szerintem simán össze lehet egyeztetni a sporttal. Eddig is sikerült, és szerencsére Dezső is nagyon rugalmas. 

– A hétpróba egyes sportágait tekintve vannak konkrét céljaid?

– A távolugrásban szeretnék hat méter fölé jutni, de az összes többiben is fejlődnöm kell még. Például a súlylökésben sincsenek túl jó eredményeim, de ez annak tudható be, hogy azelőtt még nem csináltunk ilyesmit. Ezt az évet arra szánom, hogy beleássam magam a hétpróbába, megismerkedjek minden szegmensével.

– Hogy érzed magad az MTK-ban?

– Nagyon jól, köszönöm, örülök, hogy itt van Naszti és Xénia is (Nguyen Anasztázia és Krizsán Xénia – A szerk.). Nekem a csapat nagyon sokat jelent, jó érzés lejárni edzésre, teljesen más közeg, felszabadult a légkör. Dinamikusan fejlődő, profi szakosztályba kerültem.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!