Atlétika
Kulunics Vince

Tóth Krisztián ötödik (VIDEÓ)

Publikálva: 2019.08.29 Frissítve: 2019.08.29 Cselgáncs

A 90 kilogrammos Tóth Krisztián ötödik lett az olimpiai kvalifikációs, tokiói cselgáncs-világbajnokságon.

Klubunk kiválósága, Tóth Krisztián – aki a magyarok legutóbbi vb-érmét szerezte – a harmadik helyért a 2017-ben Budapesten világbajnok szerb Nemanja Majdovval szállt szembe, aki tavaly második lett a tel-avivi Eb-n. A párharcuk 1/1-re állt, 2017-ben a jekatyerinburgi Grand Slam-viadalon Tóth, majd a budapesti vb-n a rivális bizonyult jobbnak.

Harmadik összecsapásukon a bíró két-két intéssel próbálta aktívabb dzsúdóra ösztökélni a feleket, majd két perc elteltével az MTK Budapest versenyzőjének a kiemelését a 23 éves Majdov megkontrázta, ő döntötte földre a magyart, és vazaarit kapott. Bő egy perccel később a 2016-os Eb-n ezüstérmes Tóth ismét kiemeléssel próbálkozott, de a szerb ismét belekontrázott, és a második vazaari már ippongyőzelmet jelentett a számára.

Krisztián korábban a  a vigaszágon, ötödik meccsén a tavalyi vb-n második kubai Ivan Felipe Silva Moralesszel találkozott. A kubai rivális négyszer nyerte meg a Pánamerikai bajnokságot, emellett idén és tavaly is bronzérmet szerzett a budapesti Grand Prix-n. Első meccsükön az MTK Budapest 25 éves dzsúdósa másfél perc elteltével – akárcsak a negyeddöntőben – bicegni kezdett a bal lábát fájlalva, és kétszer is intették. Ezzel együtt kihúzta a négy percet, majd az aranypontig tartó hosszabbításban egy perc elteltével kedvenc technikájával kiemelte és földhöz vágta a kubait, és vazaarival nyert.

Végeredmény, 90 kg, :
1. Noel Van't End (Hollandia)
2. Mukaj Sojcsiro (Japán)
3. Axel Clerget (Franciaország) és Nemanja Majdov (Szerbia)
...5. Tóth Krisztián

A 25 éves Tóth sorozatban harmadszor zárt ötödik helyen világbajnokságon, a mostani vb-n pedig ő szerezte meg a magyar küldöttség első helyezését.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!