Kézilabda
Poczetnyik Luca

Tóth Krisztián a Testnevelési Egyetem legjobbjai között (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2020.02.19 Frissítve: 2020.02.18 Cselgáncs

2019-ben Krisztián lett a legjobb férfi sportoló.

Immár – évek óta – hagyományosan, a diplomaátadón díjazta a Testnevelési Egyetem a 2019-es esztendőben a legjobb teljesítményt nyújtó sportolóit. A nőknél a vízilabdázó Kövesdi Vivien és Kuna Szonja, a férfiaknál az MTK Budapest cselgáncsozója, Tóth Krisztián nyert.

dr. Németh Endre, a Testnevelési Egyetem küzdősport tanszékének vezetője osztotta meg gondolatait a judoinfo.hu olvasóival.

Szombat délelőtt bebizonyosodott, hogy a Testnevelési Egyetem Alkotás utcában lévő, új központi épülete sem elég nagy. Az ünnepélyes diplomaosztóra akkora volt az érdeklődés, hogy a csillárokon is emberek lógtak. Itt adták át a Testnevelési Egyetem 2019. évi legjobb sportolóinak a díjait is, a férfi kategória győztese Tóth Krisztián lett, aki a judo BA edzői szak levelező tagozat harmadik évfolyamos hallgatója. A nápolyi Universiadén egyéni sportolóink közül egyedül neki sikerült az éremszerzés, bronzot gyűjtött be a délolasz kikötővárosban.

A szakember így emlékezett vissza az Universiadén történtekre.

Nem indult jól a verseny: a táncos lábú brazil cselgáncsozó hosszabbításban meglepte az elég álmosan mozgó Krisztiánt, és csak az volt a szerencsénk, hogy a régi szisztémában rendezték a megmérettetést, és legyőzője bejutott a legjobb négy közé. Erre előzetesen öt százaléknyi esélyt adtunk neki, de nagy napot fogott ki és másokat is meglepett. Krisztián a vigaszágon mindenkit bedarált, ha már visszakapta a lehetőséget, élt is vele, és megszerezte a bronzot. A kollekcióból már csak az olimpiai érem hiányzik. Kívánom, hogy idén Tokióban az is sikerüljön neki.

A cikk teljes egészében ITT olvasható,

Forrás: judoinfo.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!