Kézilabda
Koronczai Petra

Tóth Krisztián a Bundesligában is dobogóra állhatott

Publikálva: 2019.11.13 Frissítve: 2019.11.12

A Volksbank Galaxy Tigers nyerte az idei osztrák csapatbajnokságot, a Bundesliga ezüstérme a két magyar judóst — Tóth Krisztiánt (MTK Budapest) és Vér Gábort (BHSE) — is soraiban tudó LZ Multikraft Wels versenyzőinek a nyakába került.

Az elődöntőben a JU Raiffeisen Flachgau volt Tóth Krisztiánék ellenfele. Mindkét magyar judós tatamira lépett, s bár ezúttal egyiküknek sem sikerült nyerni. Vér Gábor aranypontos küzdelemben intésekkel maradt alul, Tóth Krisztián pedig – egy, már tét nélküli mérkőzésen – vazarival kapott ki Piotr Kuczerától), a Wels nagy fölénnyel (9–5) diadalmaskodott, s így bekerült a fináléba.

A döntőben fordult a kocka: a két magyar nyert, a Wels csapatának azonban szikrázóan kemény összecsapás után be kellett érnie az ezüsttel. 7–7-ig fej-fej mellett haladtak a felek, Tóth Krisztián aranypontos mérkőzésen intéssel múlta felül Johannes Pachert, Vér Gábor pedig a +100 kilogrammban(!) a Sebastian Schneider elleni ipponnal tartotta életben az olimpiai bajnok Lukas Krpalekkel és a világbajnok Szaed Mollával felálló Tigrisek elleni reményeket.

A ráadás sorsolása aztán a Galaxynak kedvezett, hiszen a 66 kilogrammban a Magyarországon is edzősködő japán Sima Tacuto, a 81 kilogrammban pedig az iráni világbajnok Szaed Molla be tudta húzni a győzelmet a Volksbank Galaxy Tigers javára.

Forrás: judoinfo.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!