Tenisz
Babos Tímea

Tóth Dáriusznak és Kelen Bailey-nek szurkolhatunk a taekwondo Európa-bajnokságon (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2019.10.02 Frissítve: 2019.10.03 Taekwondo

Az MTK Budapest taekwondo szakosztályának elnöke, a Magyar Taekwondo Szövetség elnöke, Patakfalvy Miklós nyilatkozott a magyar csapat esélyeiről.

Éremre fel! A keddtől csütörtökig tartó kadét, majd a péntektől vasárnapig tartó junior Európa-bajnokság folyamán is pástra lép néhány nemzetközi szinten jegyzett magyar taekwondós, akik dobogós esélyekkel vágnak neki az előttünk álló kontinensviadalnak. Patakfalvy Miklós, a szövetség elnöke kifejezetten bizakodó, főleg azért, mert több korosztályos szinten eredményesnek nevezhető versenyző döntött úgy nemrég, hogy magyar színekben folytatja pályafutását.

– Kilenc kadét és öt junior alkotja a keretünket, közülük bárki előrukkolhat váratlan meneteléssel, egyedül azt sajnálom, hogy az idősebb korosztályban kizárólag fiúk képviselik hazánkat, a lányok nem szerepeltek elég jól ahhoz, hogy indulhassanak a kontinensviadalon. Ettől függetlenül nem nevezhető kicsinek a küldöttségünk létszáma, ami pedig a minőséget illeti, majd elválik. Mindenesetre bízunk a fiatalokban, csalódottak lennénk, ha nem szereznénk két-három érmet Spanyolországban.

Az MTK Budapestet a juniorok mezőnyében, a 48 kg-osok között Tóth Dáriusz, a +78 kilogrammos kategóriában Kelen Bailey képviseli.

Forrás: utanpotlassport.hu

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!