Kézilabda
Dakos Noémi

Tornagyőzelem a kicsiknél

Publikálva: 2017.03.26 Frissítve: 2017.03.26 Labdarúgás

Nemzetközi kupát nyert az MTK 2007.

24 csapatos nemzetközi tornát nyert a Kis – Varga, Porkoláb – Ottucsák, Galaschek, Barkóczi – Zsembery (csereként: Bíró, László, Zubor, Zéher) összetételű csapatunk, és kivívta a jogot olyan nemzetközi tornán való részvételre, ahol akár a Bayern München, a Juventus vagy a Liverpool is ellenfél lehet. Az első meccsen a szerencsével sem álltunk hadilábon, utána viszont meggyőző magabiztossággal hoztuk a mérkőzéseket. Támadásban labdabiztosan, gyorsan, pontosan, védekezésben pedig ellentmondást nem tűrően futballozva. Az igazán „nagy csapatokat” (Videoton, DVTK, FTC, UTE, Vasas) ezúttal kiejtették előlünk, de ez természetesen semmit nem von le a fiúk érdemeiből. Éppen egy hónapja, hogy Ritzingben megtapasztaltuk, milyen az, amikor semmi sem jön össze, onnantól kezdve szépen, lassan újra felépítette magát a csapat, így még édesebb a siker. Bíró Barnabás sérülése után Kis Milán beugróként remekül helytállt az idősebbek között, míg Ottucsák Györgyöt a szervezők a torna legjobb játékosának választották.  

Csoportmeccsek:

MTK Budapest 2007 – UTE lila 1-0
G: Galaschek Zoárd

MTK Budapest 2007 – Dunaharaszti 1-0
G: Zubor Ádám

MTK Budapest 2007 – Balmazújváros 5-0
G: Zubor Ádám (2), Zsembery Áron (2), Ottucsák György

MTK Budapest 2007 – Nove Zámky
G: 3-0 Galaschek Zoárd (2), Zsembery Áron

MTK Budapest 2007 – ASI Dinamo 3-1
G: Zsembery Áron, Galaschek Zoárd, Barkóczi Barnabás

Nyolcaddöntő:

MTK Budapest 2007 – Borsod Volán 4-0
G: Galaschek Zoárd, Barkóczi Barnabás, Ottucsák György, Zsembery Áron

Negyeddöntő:

MTK Budapest 2007 – Dunakanyar RUFC 3-0
G: Zsembery Áron (2), Galaschek Zoárd

Elődöntő:

MTK Budapest 2007 – Arany Sárkány 2-0
G: Ottucsák György, Zsembery Áron

Döntő:

MTK Budapest 2007 – Hírös-Ép 3-1
G: Zubor Ádám, Galaschek Zoárd, Ottucsák György

Bíró – Henn, Zéher – László, Galaschek, Zubor – Hughes (csereként: Molnár) összetételű csapatunk jól szerepelt a Bozsik tornán, de a verseny végére látszólag elfáradtunk a hétvégi dupla terhelés miatt. Kemény és jó ütemű belépőket láthattunk, tudatosan hoztuk ki a labdákat, és a szép gólokkal sem maradtunk adósok. Zubor Ádám intelligens, László Dominik lendületes játékáért kapott dicséretet.

MTK Budapest 2007 – III. Ker. TVE 6-0
G: Hughes Bence (3), László Dominik (2), Zubor Ádám

MTK Budapest 2007 – MFS 2006 2-0
G: Zubor Ádám, Hughes Bence

MTK Budapest 2007 – Gödöllő 2006 0-2

MTK Budapest 2007 – Dunakeszi 3-1
G: Zubor Ádám, László Dominik, Galaschek Zoárd

Remek teljesítménnyel, mindkét mérkőzését megnyerte 2009-es MTK csapatunk a Kölyökliga első tavaszi fordulójában. Az egy évvel idősebbek között pályára lépő gárda sok szép akciót vezetve, magabiztosan múlta felül a Vasast, majd fizikálisan hatalmas fölényben lévő csapat ellen, a félidei 1-3-as hátrányból fordítva diadalmaskodott. Büszkék lehetünk a Deák – Zsitnai – Märcz, Balogh – Érsek (Hunyadi, Dubecz) összeállítású együttesre!

MTK Budapest 2009 – Vasas Kubala Akadémia 2008
G: 5-1 Érsek Patrik (3), Dubecz János, Hunyadi Gergő

MTK Budapest 2009 – KBSC 2008
G: 5-4 Érsek Patrik (3), Zsitnai Marcell, Dubecz János

A Kölyökliga tavaszi első fordulójában pazar teljesítményt nyújtott a 2010-es csapatunk is. A Vasas elleni első percekben még nem mindenki pörgött a szükséges mértékben, de már ekkor is jól látszott, mit is akarunk játszani. Az idősebbek ellen mindig benne van a játékban, hogy hibáinkat jóval hatékonyabban büntetik, mint mi az övéiket, és nekünk sokkal több helyzet kell ugyanannyi gólhoz, de nagyon sokat tettünk azért, hogy az esélyek kiegyenlítődjenek. Ennek eredményeképpen a döntetlenre maximálisan rászolgáltunk. A nehezebb ellenfél a második mérkőzésünkön várt ránk, de egy-két taktikai hibától eltekintve minden várakozást felülmúló, nagyszerű játékkal, az egész mérkőzést uralva simán két vállra fektettük őket, és csak a befejezések pontatlansága miatt bosszankodhattunk.

MTK 2010 – Vasas Kubala Akadémia Pasarét 2009
G: 2-2 Érsek Márk, Lakakisz Parisz

MTK 2010 – BKSC 5-2
G: Érsek Márk (3), Lakakisz Parisz (2)

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!