Keresés

Torghelle ezüstérmes lett az Angolna Futamon (GALÉRIA)

Publikálva: 2018.10.05 Frissítve: 2018.10.07 Labdarúgás

Egyik ellenfele Liu Shaolin Sándor volt.

Torghelle Sándor ezüstérmes lett a budapesti úszó világkupa első napjának zárásaként rendezett „Angolna Futamon”, amelyben magyar sportolók hívták ki a sydney-i olimpia „hősét”, az egyenlítői-guineai Eric Moussambanit.

Eric, az angolna kihívói között olyan ismert magyar sportolók szerepeltek, mint a 42-szeres válogatott futballistánk, Torghelle Sándor, klubunk sportolója, az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó Liu Shaolin Sándor, továbbá az olimpiai és világbajnok tornász Berki Krisztián, a gátfutó vb-bronzérmes Baji Balázs, az olimpiai bronzérmes, vb-ezüstérmes párbajtőrvívó Somfai Péter, a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes birkózó Veréb István.

Már a bevonulás is emlékezetesre sikeredett, hiszen mindenki a saját sportágának szerelésében érkezett a medencéhez. A résztvevőkre két hossz, azaz 50 méternyi gyorsúszás várt és már a rajt után látszott, Eric az angolna aligha férhet fel a dobogóra.

A győzelmet végül Baji Balázs szerezte meg, mögötte nem sokkal az MTK Budapest futballistája, Torghelle Sándor csapott célba, őket Veréb István és Somfai Péter követte. Eric Moussambani az ötödik helyet szerezte meg, így Liu Shaolin Sándort és Berki Krisztiánt tudta megelőzni - a verseny megnézhető az alábbi linken az M4Sport oldalán.

A futam után Torghelle Sándor az M4Sportnak megjegyezte, kissé nehezítette, hogy az úszószemüveggel a szájában teljesítette a távot - az interjú szintén itt érhető el.

MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!