Atlétika
Krizsán Xénia

Torghelle és Liu Shaolin Sándor is úszik az Angolna Futamon

Publikálva: 2018.10.03 Frissítve: 2018.10.03 Labdarúgás

Torghelle Sándor és Liu Shaolin Sándor is résztvevője az Angolna Futamnak, ahol október 4-én hazai sztársportolók mérik össze úszótudásukat Eric Moussambanival.

A sydneyi olimpián világhírűvé vált Moussambani a FINA úszó világkupán kétszer áll rajtkőre a Duna Arénában. Október 4-én, a nyitónapon hét kiváló, a maguk sportágában Ericnél „valamelyest” jobb eredményt elérő magyar sportolóval versenyez, míg október 6-án a honi úszóklubok által felkészített olyan felnőttekkel szemben, akik nemrég ébredtek rá, hogy sosem késő megszerezni az akár a túlélést garantáló úszótudást. 

Torghelle és Liu Shaolin Sándor is úszik az Angolna Futamon

A jövő csütörtöki futamon klubunk részéről ott lesz a medencében az olimpiai aranyérmes rövidpályás gyorskorcsolyázó, Liu Shaolin Sándor, valamint Torghelle Sándor is - ő a hazai futballistákat is képviseli az eseményen. A meghívást megtiszteltetésnek érzi, az úszáshoz való kötődéséről pedig így beszélt.
- Nyugodtan kijelenthetem, hogy országos csúcsot én sem fogok javítani, viszont biztos vagyok abban, hogy nem lesz gondom az 50 méteres táv teljesítésével. Ericnek köszönhetően ez lesz életem első nemzetközi úszóversenye, biztosíthatok mindenkit arról, hogy nem fogok elsüllyedni, sőt, ha jól osztom be az erőmet, talán még egy dobogós helyet is el tudok csípni. Ennek érdekében pár napja egy MTK-s úszóedzővel elmentem a Tüske uszodába, ahol a klubtársaim edzenek, és kipróbáltam magamat. Rendkívül motivál, hogy „élesben” olyan csodálatos létesítményben versenyezhetek, ahol tavaly a vizes világbajnokságot rendezték, amely számos kiváló magyar úszónak komoly sikereket hozott - éppen ezért is élem meg megtiszteltetésként a meghívást, az pedig még büszkébbé tesz, ha végignézek a résztvevők listáján. Pedig nem vagyok gyakorlott úszó, de általános iskolásként a diákolimpiákon egész jó helyezéseket értem el. A vízzel – pontosabban a mélyvízzel - másfél éves koromban ismerkedtem meg, amikor a pestszentlőrinci strandon úgy döntöttem, hogy édesapám után én is ugrok egy talpast. Akkora volt az ijedtség, hogy a fél strand vetette magát utánam a vízbe, de szerencsére csak túl izgulták a dolgokat…

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!