Kézilabda
Dakos Noémi

Többet érdemeltünk (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.11.19 Frissítve: 2017.11.19 Labdarúgás

Domináltunk, de veszítettünk.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Kisvárda Master Good – MTK Budapest 1-0 (1-0)

Kisvárda, Kisvárda Várkerti Stadion

Vezette: Pintér Csaba (Dolnegó, Vígh-Tarsonyi, Baghy)

Gólszerző: Lukács (16.)

Sárga lap: Izing (50.), Marcolini (52.), Horváth (79.), illetve Gengeliczki (16.), Gera (40.), Vass Ádám (41.), Baki (66.)

Kisvárda Master Good SE: Zöldesi – Melnyik, Izing, Mykhaylo, Papucsek – Oltean, Marcolini, Misics (Délczeg, 80.), Vári – Ilics (Gosztonyi, 87.), Lukács (Horváth, 68.)

Vezetőedző: Kondás Elemér

MTK Budapest: Fadgyas – Bori (Katona, 62.), Baki, Gengeliczki, Deutsch (Jakab, 78.) – Vass Patrik, Vass Ádám, Schäfer, Gera – Korozmán (Lencse, 62.), Torghelle

Vezetőedző: Feczkó Tamás

A Merkantil Bank Liga 18. fordulójában igazi rangadóra készülhettünk, hiszen a második helyezett Kisvárda otthonába látogattunk. Remek hangulatban és jó iramban kezdődött a találkozó, de a védelmek az első 15 percben remekül zártak, így igazán nagy helyzet nem alakult ki. Ez a 16. percben változott, amikor Lukács kapott labdát a bal oldalról a kisvárdaiak ellentámadásánál, és magabiztosan lőtte ki a rövidsarkot. A labda picit megpattant az egyik védőnkön, így Fadgyasnak – aki másodszor volt kezdő az első csapatban – nem volt esélye hárítani.

A gól nem zavarta meg csapatunkat: sokat tartottuk a labdát, mezőnyfölényben játszottunk, de a szervezett kisvárdai védelem ellen kevés helyzetet tudtunk kialakítani. Két alkalommal is veszélyes helyről rúghattunk szabadrúgást a félidő derekán, de egyiket sem sikerült értékesíteni. A legközelebb a gólhoz Schäfer járt, amikor távoli lövését Zöldesinek akrobatikus mozdulattal kellett hárítania.

A félidő vége előtt fiatal középpályásunk ismét főszerepbe került: két remek csellel tört be a tizenhatoson belülre, ahol úgy tűnt, akasztották a hazai védők, de Pintér nem fújt. A játékrész vége előtt újabb helyzet nem adódott, hátrányban mentünk a szünetre.

A második félidőben nem sokat változott a játék képe: sok labdabirtoklás mellett töretlenül jöttünk előre, míg a Kisvárda a védekezésre és a kontrákra helyezte a hangsúlyt.

Az egész meccsen aktívan futballozó Gera az 55. percben egyenlíthetett volna, de miután betört a tizenhatoson belülre, lövése elkerülte a kaput. Negyedórával később Torghelle egyenlíthetett volna, viszont Vass Patrik szöglete után a kapu fölé lőtt. A hajrára Katona, Jakab és Lencse is pályára lépett, utóbbi a 79. percben szabadrúgásból kísérletezhetett, de centikkel elkerülte a kaput a lövése – a szurkolók nagyrésze már bent látta a labdát.

Három perccel később tanári játék után Vass Patrik lőtte fölé a mérkőzés legnagyobb helyzetét. Az utolsó tíz percben becsülettel jöttünk előre, de nem szereztük meg a várva-várt gólt, hiába támadtuk végig gyakorlatilag az egész találkozót.

A Kisvárda a győzelemnek köszönhetően behozott minket pontszám tekintetében, igaz, több nyert mérkőzésünkkel még mindig vezetjük a tabellát.

Feczkó Tamás: – Büszke vagyok a játékosaimra. Egyénileg és csapatként is jó teljesítményt nyújtottunk. Gyakorlatilag az összecsapás 80 százalékában az ellenfél térfelén tartottuk a labdát. Szerencsés körülmények között született hazai gól, és a befejezéseknél mutatott pontatlanságok miatt nem nyertünk ma. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!