Atlétika
Nagy Marcell

Több volt bennünk

Publikálva: 2017.11.05 Frissítve: 2017.11.05 Kosárlabda női

Védekezésbeli megingásainkat könyörtelenül megbüntette az ellenfél. Vereséggel távoztunk a PINKK otthonából.

Kozármislenyben, a PINKK Pécsi 424 otthonában vendégeskedtek női kosarasaink. A lányok nem titkoltan második győzelmük megszerzésének céljából utaztak szombat este Baranyába. Nagy Dóra továbbra sem számíthatott csapatkapitányára, Székely-Horváth Zsuzsi sérülése miatt el sem utazott a csapattal.

Ehhez képest a Horváth  Bernadett, Jankó Flóra, Adamecz Lilla, Szabó Flóra, Andrijana Cvitkovic összetételű kezdő ötös jókora magassági hátránnyal vágott neki a találkozónak. A PINKK két amerikai magasembere sorra szedte is a lepattanókat, még az MTK-s palánknál is. Azonban 6-2-re sikerült meglépnünk, amikor elkezdtek éledezni vendéglátóink, akik innen meg sem álltak a 10-6-os vezetésig. A lassuló, tompuló védekezés okozta pécsi szériát Betti hárompontosa törte meg, végül egál (15-15) állt a táblán 10 perc játék után.

A második negyedre eygre inkább kiütközött a kispadok hossza közti különbség. Míg a PINKK-nél a szerb Csukics, a rutinos Gémes-Sarok hasznos játékkal, pontokat termelve szállt be, a vendégpadról nem jött ekkora utánpótlás. Tetézte a gondokat Andy, kevesebb, mint 10 perc alatt összeszedett három személyi hibája is.

Az előzetesen megbeszélt védekezésből nem sok köszönt vissza, így újabb nagy futást indított ellenfelünk, amit Lilla triplája állított csak meg. A nyolc ponttal elvesztett negyed végén, fordulás után még látótávolságból maradt esély a kapaszkodásra.

Elsősorban védekezésben sikerült komolyan rendezni a sorokat a harmadik játékrészre. Az agresszívabb védekezés, a jó váltások alkalmat adtak gyors indításokra, de koncentráltan végigvitt akciókból is jöttek pontok. A palánk alatt Szabó Flóra „volt az úr”, míg a periméteren Betti második és harmadik triplája is jól ült. 38-36-ra is feljöttek a lányok, ám a huszáros hajrá mintha kicsit túl korán érkezett volna. A negyed második fele jobban sikerült rózsaszínmezes riválisainknak, akik az amerikai Slaughter vezérletével öt ízben találtak be, MTK-s válasz nélkül.

A zárószakaszban 14 pontosra is nőtt a differencia, miközben bravúrkosarakkal próbáltunk életben maradni, azonban Lilla és Andy kipontozódásakor már ezek sem segítettek.

Végeredmény: PINKK Pécsi 424 – MTK Budapest 66-58 (15-15, 20-12, 19-21, 12-10)

Pontszerzők:

Horváth Bernadett 13/9 pont, Szabó Flóra 11, Adamecz Lilla 10/6, Andrijana Cvitkovic 10, Wéber Fruzsina 6, Jankó Flóra 4, Koch Dóra 2, Pál Szandra 2

Részletes statisztikát ITT találnak.

Nagy Dóra: – Amikor védekezést váltottunk, feljavultunk, ám a harmadik negyed végén és a negyedik elején volt két rossz periódusunk. Ha végig agresszíven védekezünk, talán más lehetett volna a meccs végkimenetele.

Válogatott szünet, majd a nyolcadik forduló következik, melyben szabadnaposak leszünk. Így a javításra alkalmas következő mérkőzés decemberben a CMB Cargo UNI Győr ellen következik.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!