Karate
Hárspataki Gábor

Több, mint tisztes helytállás (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.04.08 Frissítve: 2017.04.08 Kézilabda

Egy pontot ért az MTK Budapest remek játéka az Érd ellen.

MTK Budapest – Érd 25-25 (16-13)
Elektromos Csarnok, 400 néző
Vezette: Bócz, Wiedemann

MTK Budapest: Abramovics – Tóth E. 2, Nyikolajenko 2, Szádvári 3, Slakta 2, Horváth D., Márton G., Kovács G., Dakos 5, Termány 6, Hosszu 1, Háfra 2, Gorilszka 2 (1), Frankovics
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Érd: Janurik, Gridnyeva – Szabó L., Bulatovics 2, Kisfaludy 2, Klivinyi 3, Fekete B. 2, Araújo 1, Kiss N. 3, Signate 1, Krpez Slezak 7 (2), Barján 2, Gonzalez Alvarez 2
Vezetőedző: Szabó Edina

Kiállítások: 12, ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/1, ill. 5/2
A mérkőzés alakulása: 7. perc: 4-2, 12. p.: 8-5, 20. p.: 12-9, 27. p.: 14-11, 39. p.: 19-19, 45. p.: 22-20, 53. p.: 22-23, 57. p.: 24-24

A K&H női kézilabda liga 19. fordulójában az MTK Budapest az Érdet látta vendégül. A két csapat őszi találkozóját Szabó Edina tanítványai nyerték 38-24-re, a kék-fehérek ezúttal szorosabb meccset szerettek volna játszani.

Mindkét csapat meglehetősen kapkodóan, pontatlanul kezdte a meccset, egyik oldalon sem állt igazán össze a védekezés. A hazaiak talán hajszálnyival kevesebb hibát vétettek riválisuknál, így nagyjából tíz perc után kialakult az a két-három gólos különbség, amely végigkísérte az első félidőt. Jelena Abramovics ezúttal is fontos védésekkel segítette övéit – igaz, a túloldalon Janurik Kinga is sok fejtörést okozott a kék-fehéreknek. A Termány Rita és Dakos Noémi vezette fővárosiak támadásban és védekezésben is jobbnak bizonyultak Szabó Edina tanítványainál, így háromgólos hazai előnnyel vonulhattak pihenőre a felek (16-13).

A második félidő rajtját a vendégek kapták el jobban: a 39. percben ismét egyenlő volt az állás, igaz, a fordításra ekkor még nem futotta az érdiek erejéből. Bár Golovin Vlagyimir együttese foggal, körömmel kapaszkodott egygólos előnyébe, de a hajrához közeledve – Mireya Gonzalez találatával – megszerezte a vezetést az Érd. A kék-fehérek azonban – hatalmas lelkierőről tanúbizonyságot téve – nem hagyták meglépni ellenfelüket, előbb Nyikolajenko, majd Dakos Noémi egalizált (25-25).

Az MTK Budapest ezzel a döntetlennel megőrizte nyolcadik helyét a tabellán, és önbizalommal telve várhatja a pénteki, Mosonmagyaróvár elleni találkozóját.

Szabó Edina:A pályán látottak alapján igazságosnak mondható a döntetlen, bár a játékosaim megmagyarázhatatlan hibákat vétettek. Hozzátartozik az igazsághoz az is, hogy a találkozó utolsó percében a gólhelyzetben kilépő csapattársát indítani szándékozó játékosom ellen szabálytalankodtak, és a játékvezető ezt nem szankcionálta kellőképpen – szerintem.

Golovin Vlagyimir:Egyetértek Edinával, szerintem is igazságosnak mondható a döntetlen. Sokáig vezettünk, de a végén sokat hibáztunk, amit megbüntetett az Érd. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!