Atlétika
Jankovics Dániel

Több mint tisztes helytállás

Publikálva: 2019.01.13 Frissítve: 2019.01.13 Kézilabda

Ismét a Siófokon látott arcát mutatta csapatunk: 60 percen keresztül méltó ellenfelei voltunk a BL-győztes Győrnek.

Győri Audi ETO KC–MTK Budapest 36-29 (15-14)
Audi Aréna, 3615 néző
Vezette: Paska, Vastag

Győri Audi ETO KC: Kiss É. – Knedlikova 4, Groot 4 (1), Pintea 3, Oftedal 3, Hansen 5, Puhalák 3
Csere: Leynaud – Kristiansen 3, Brattset 2, Tomori 3, Görbicz 2 (1), Bódi 3, Fodor Cs. 1
Vezetőedző: Danyi Gábor

MTK Budapest: Lajtos – Slakta 3, Karnik 6 (1), Dakos 5, Tóth E. 6 (3), Termány 5, Fekete B. 2
Csere: Győri – Kovács G., Bánfai 2, Stranigg
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Kiállítások: 4, ill. 12 perc
Hétméteresek: 4/2, ill. 5/4
A mérkőzés alakulása: 7. perc: 2-5; 18. p.: 8-13; 23. p.: 13-13; 32. p.: 17-14; 35. p.: 18-18; 41. p.: 22-19; 49. p.: 28-22; 57. p.: 35-26

A K&H női kézilabdaliga 12. fordulójában csapatunk a címvédő Győri Audi ETO KC otthonába látogatott. A mieink amúgy sem könnyű dolgát tovább nehezítette a tény, hogy Golovin Vlagyimir betegség miatt ezúttal nem számíthatott Mihálffy Adriennre.

A baljós előjelek ellenére remekül kezdtük a mérkőzést: pontosak voltunk támadásban és fegyelmezettek védekezésben. A 7. percben, Karnik Szabina hetesből szerzett gólját követően már 2-5-öt mutatott az eredményjelző, és kezdett egyértelművé válni: a mérkőzés egyértelmű esélyesének számító ETÓ-nak igenis meg kell izzadnia a két pontért. Alig öt perccel később, 6-8-as állásnál ki is kérte első idejét Danyi Gábor, ám ezt követően sem változott sokat a játék képe. Olyannyira nem, hogy a játékrész derekán már öt gól volt a mieink előnye!. A játékrész hajrájához közeledve aztán le tudták dolgozni hátrányukat a hazaiak, és az utolsó percben – Nykke Groot révén – a mérkőzés során először megszerezték a vezetést (15-14).

A második félidő két gyors győri góllal kezdődött, de innen még vissza tudtunk kapaszkodni, a 35. percben 18-18-at mutatott az eredményjelző. A folytatásban aztán fáradni látszottak Golovin Vlagyimir tanítványait, amit a BL-győztes házigazda ki is használt. Danyi Gábor bevetette összes légiósát, illetve Görbicz, Tomori és Fodor is hozzátehette magáét a sikerhez. A játékrész második felében elhúzott, az ETO, de tízig még a hajrához közeledve sem nőtt a hazaiak előnye, mikor kettős emberhátrányba kerültünk. Sőt, az utolsó percekben még faragni is tudtunk hátrányunkból, így 36-29-cel ért véget az összecsapás.

A vereség soha nem öröm, még a világ talán legerősebb csapatának otthonában sem, de a szombati mérkőzés ennek ellenére is rengeteg pozitívumot tartogatott Golovin Vlagyimirék számára. Érdemes  például megjegyezni, hogy a K&H liga 2018/19-es kiírásában csak a Ferencváros tudott ennél szorosabb meccset játszani az Audi Arénában: a Fehérvár 12, a Debrecen 11, a Vác 11, a Békéscsaba 24, az Érd 13 góllal maradt alul Danyi Gábor együttesével szemben.

A mieink legközelebb január 16-án, az FTC-Rail Cargo Hungaria otthonában lépnek pályára.

Golovin Vlagyimir: – Először is szeretnék gratulálni a Győri Audi ETO KC-nak! Az első félidőben jól teljesítettünk, ezzel elégedett is vagyok, a második félidővel már kevésbé. Mindkét csapat nagyon szeretett volna bizonyítani, a mérkőzés a végére kissé agresszívvá vált.

(Fotó: Szalmás Péter)


Az MTK Budapest kézilabda-szakosztályának támogatója:

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!