Atlétika
Szabó Beatrix

Több mint biztató

Publikálva: 2016.09.16 Frissítve: 2016.09.16 Röplabda

Reménykeltő játék az első edzőmeccsen.

Vasas-Óbuda – MTK Budapest 2-2 (22, – 21, – 10, 23)

MTK Budapest: Szűcs K., Kilyénfalvi, Hackl, Lakatos, Lutter, Petőváry
Csere: Nagy F. (liberó), Cicic, Papp O., Lesi, Horváth Z.
Vezetőedző: Alberto Salomoni

Lejátszotta első felkészülési mérkőzését az MTK Budapest női röplabdacsapata. A kék-fehérek ellenfele nem is akárki volt, a tavalyi szezon ezüstérmese, a Vasas-Óbuda látta vendégül Alberto Salomoni együttesét.

Köztudott, hogy nem szabad messzemenő következtető következtetéseket levonni az edzőmeccsen látottakból, de hogy a lányok az NB I-ben is úgy tudnak játszani, mint a Vasas elleni első szettben, akkor gyönyörű szezon elébe nézünk.

Álomszerűen kezdődött a mérkőzés: a kék-fehérek lányok jól működő gépezetté álltak össze, nyugodtnak és magabiztosnak tűntek, pár perc után már 7-1-re vezettek a Folyondár utcában. Az alaposan kicserélődött óbudaiak csak a játszma legvégéhez közeledve tudtak kissé felzárkózni, de végül nem remegtek meg a kék-fehér lábak (és szerencsére a kezek sem), így 25-22-re Alberto Salomoni lányai nyerték az első szettet.

A második játszma már kiegyenlítettebb játékot hozott: hol a hazaiak, hol a vendégek vezettek, de egyik csapat sem tudta leszakítani ellenfelét, egészen a játékrész hajrájáig. Ekkor Jókay Zoltán tanítványai huszáros hajrával legyőzték a hősiesen küzdő kék-fehéreket, így egalizáltak (25-21).

A harmadik szett nagyjából az első ellentéte volt. Egyre inkább magára talált a hazai gárda, míg a kék-fehérek fáradni látszottak, sok ki nem kényszerített hiba és tanácstalanság jellemezte vendégek játékát. Természetesen a Vasas-Óbuda túl jó csapat ahhoz, hogy ezt ne használja ki, és Török Katáék hamar le is szakították ellenfelüket. Alberto Salomoni igyekezett forgatni csapatát, pályára léphetett első meccsén a felnőttek között Lesi Olívia, illetve bemutatkozott a Kaposvárról érkező Horváth Zita is. Sajnos azonban a játék képe döntően nem változott, így simán nyerték a harmadik játszmát a hazaiak (25-10).

A negyedik szettet ismét a Vasas kezdte jobban, Alberto Salomoni 3-0-nál időt kért, hogy rendezni tudja csapata sorait. Be is jött a számítása, együttese szinte azonnal felzárkózott ellenfeléhez, majd a játékrész derekán át is vette a vezetést. Ebben a periódusban megállíthatatlannak tűnt Petőváry Panni, aki érdekes nyarat tudhat maga mögött. Mindenesetre rendkívül szoros hajrát a kék-fehérek bírták jobban idegileg, így megnyerték a játszmát (23-25), és így döntetlennel ért véget a találkozó.

Alberto Salomoni: – Ez volt az első meccsünk, és bár nyilvánvalóan sok munka vár még ránk, rendkívül elégedett vagyok a lányok lelkesedésével. A harmadik szett kivételével rendben volt a mérkőzés, nem adtuk fel, összességében jó úton járunk.  

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!