Tenisz
Gálfi Dalma

Több, mint biztató

Publikálva: 2019.09.17 Frissítve: 2019.09.17 Kajak-kenu

Balázs Péterrel, kajak-kenu szakosztályunk vezetőjével beszélgettünk az olimpiai reménységek versenyén elért eredményekről.

Klubunk versenyzői két ezüstéremmel és egy nyolcadik hellyel tértek haza a Pozsonyban rendezett olimpiai reménységek versenyéről. Előzetesen aláírtad volna ezt a szereplést?

Valószínűbb, hogy nem. Egyáltalán nem rossz a két ezüstérem és a nyolcadik hely. 200 párosban – ahol Simon Zsombor és Somogyi Zsombor a 8. helyen végzett – már a döntőbe bejutni is nagyon nehéz, igaz, én 1000 méteren vártam volna tőlük dobogós helyezést. De nekik ez volt az első ilyen nemzetközi versenyük, rettenetesen izgultak, így a középfutamból végül nem jutottak tovább. Panyik Zsombor esetében aláírható lett volna a két ezüst-, igaz, az ő esetében az aranyérem is benne volt a pakliban. Ő és a dán fiú, aki megnyerte mindkét futamot, kimagaslott a mezőnyből, 5-8 másodpercet vertek a többiekre.

– Mit kell tudni Panyik Zsomborról?

Könnyű vele dolgozni, rendkívül céltudatos versenyző. Nagyon sokat várunk tőle a jövőben: nemzetközi versenyeken, ifjúsági Európa-bajnokságon, világbajnokságon, vagy később akár az olimpián is.

– Mi emeli őt a kortársai fölé?

A technikája és az edzéshez való hozzáállása kimagasló, illetve a családi háttér is adott nála. A szülei válogatott versenyzők voltak, van a családban ifjúsági világbajnok, minden támogatást megkap, amire csak szüksége lehet.

Több, mint biztató

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!