Kézilabda
Szőke Szonja

Több mattot adtak, mint amennyit kaptak

Publikálva: 2016.02.10 Frissítve: 2016.02.10 Sakk

Hétvégén rendezték a Budapesti felnőtt csapatbajnokság 8. fordulóját.

A 8. forduló zajlott le a Budapesti felnőtt csapatbajnokságban. Listavezető együtteseink fontos győzelmekkel erősítették meg vezető pozíciójukat, az MTK Budapest V. gárdája is csak kis különbséggel maradt alul, erősebb ellenfelével szemben.

Az MTK Budapest III. kiütéses győzelmet aratott, a mélyrepülésben lévő MLTC II. ellen, ezzel már jelentősebbnek nevezhető fölénnyel vezeti a II. osztályt, az ezúttal csak nehezen nyerő Sirály előtt. Az eddig hibátlan Szente-Varga Fruzsina az éltáblán vívott kemény, fordulatos partiban maradt alul az örökifjú Somogyi István FIDE mesterrel, ellenfelünk doyenével szemben, ám emellett csak a hátsóbb táblák egyikén adtak le egy pontot a kék-fehérek, mindenhol máshol sikerült érvényesíteni az erőfölényt.

MTK Budapest III. – MLTC II. 10-2.

A III. osztályban a rájátszás felsőháza vette kezdetét, ahol az MTK Budapest IV. együttese, a másik csoport alapszakaszának győztesével, a Kőbánya SC III. különítményével vívott rangadót. A rájátszásban, a felsőházba jutott csapatok ellen elért korábbi eredményeket viszik a csapatok, így a végén hétfordulós körmérkőzés adja ki a végeredményt. Három forduló után, fél pont volt az előny, ezt sikerült megtriplázni a legnagyobb rivális ellen. Az éltáblánkon ifijeink remekül szerepeltek, Terbe Zsuzsanna és Márta Dominik is fontos döntetlent szállított, magasabban jegyzett ellenféllel szembeni mérkőzését követően, míg Tóth-Katona Tamás állása is egészen sokáig tarthatónak látszott. Így az előzetes várakozásokhoz képest végül igazán örömteli eredmény született, bár a kőbányaiak nem a legerősebb felállásban fogadtak minket. Remélhetőleg, az egy-két váratlanul elhullajtott pont, nem fogja megbosszulni magát a végén.

Kőbánya SC III. – MTK Budapest IV. 5,5-6,5.

Az MTK Budapest V. csapata számára a felsőházi szereplés kivívása után, a jóval erősebb ellenfelek ellen, a tisztes helytállás a cél, ez a Siketek II. ellen sikerült is. Tíz ifjúsági korosztályú sakkozónk ült ezúttal asztalhoz, és meg is tették a magukét. Tíz játszma után még 5-5 volt az állás. A rutint ezúttal Szép Janó és Horányi Gábor tanár urak képviselték a csapatban, mindketten veretlenek voltak idén, de sajnos hosszú partijaik végén egyikük sem tudott pontot szerezni, de összességében a kis különbségű vereség miatt nem lehet okunk a panaszra.

MTK Budapest V. - Siketek SC II.: 5-7.

Korábban többször félcsapatnyi jelentkezést kellett visszautasítani, ezúttal azonban a harminchat fő is nehezen lett meg, többen csak a csapatérdek miatt szálltak be. Külön köszönet jár Tihanyi Norbertnek, aki alkalmi csapatvezetőként állt helyt az MTK Budapest III. csapatában, Bella Zsoltnak, aki ugyanott segítőkész helyszíni tartalékként hozott nyugalmat, Tóth-Katona Tamásnak, aki betegen állt be játszani, valamint Gehér Lacinak és Szép Janónak, akik mint mindig, úgy ezúttal is kifogástalanul látták el csapatvezetői teendőiket.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!