Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

Több fronton szállították a sikereket

Publikálva: 2020.08.10 Frissítve: 2020.08.10 Kajak-kenu

Két helyszínen is jól szerepeltek kajak-kenusaink.

Megterhelő, háromnapos versenyen vannak túl kajak-kenusaink, akik a rekkenő hőségben, a Velencei-tavon vettek részt a Budapest, Pest megye bajnokságon, ami egyben országos kvalifikációs verseny is volt. Mindenki remekül teljesített, többen egy korosztállyal feljebb indultak, hogy ki tudjuk őket próbálni az országos bajnokságra, ami egyben olimpiai reménységek versenye, világkupa és felnőtt Európa-bajnoki válogató is lesz.

A legeredményesebb versenyzőnk Kollek Bálint volt, aki serdülő kajakban 200, 500, 1000 és 2000 méteren indult, és két arany, egy ezüst és egy bronzérmet szerzett. Korosztályában magabiztosan nyert Panyik Zsombor, aki a két évvel idősebbeknél is szerzett egy ezüstérmet.

Somogyi Zsombor és Simon Zsombor szintén az idősebbeknél halmozták az érmeket, de fiatalabb sportolóink is szép eredményeket értek el: nyerni tudott Gazdag Marcell, Börcsök Csenge és Tarácsky Laura is, illetve a Nyakas Ádám, Szilágyi Szabolcs páros is a dobogó legfelső fokára állhatott. Ezüst és bronzérmekben sem volt hiány, és némi szerencsével megduplázhattuk volna az aranyérmek számát. Összesen hét arany-, tíz ezüst- és hat bronzérmet gyűjtöttünk be.

Ezzel egyidőben rendezték a vidék bajnokságot Fadd-Domboriban, ahol szintén szép sikereket értünk el. Szendy Maximilián 500 méteren, Balogh Gergely pedig 1000 méteren nyert, plusz kettejük duója 500 méteren nem talált legyőzőre. Női kenuban Rácz Nikolett a harmadik helyen végzett, így három arannyal és egy bronzéremmel zártunk.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!