Kézilabda
Poczetnyik Luca

Tízpontos vereség Debrecenben

Publikálva: 2020.03.09 Frissítve: 2020.03.10 Kosárlabda női

Nem tudtuk ledolgozni az első negyedben összeszedett hátrányt.

Amatőr NB I piros csoport, 19. forduló
DEAC DSI–MTK Budapest 83-73 (28-16, 17-17, 14-19, 24-21)
Debreceni Egyetem Kossuth Lajos gyakorló gimnáziuma
statisztikai lap

Női kosárlabdacsapatunk az amatőr NB I piros csoportjának 19. fordulójában a DEAC DSI otthonába látogatott. A 6. fordulóban hazai pályán játszottunk a debreceniek ellen, akkor négypontos vereséget szenvedtünk – többek közt – a rosszul sikerült első negyednek köszönhetően.

Sajnos a rajtnál most is beragadtunk, fokozatosan növelte előnyét a hazai alakulat, és az első tíz perc végén már 12 ponttal vezetett (28-16).

A második negyedben futottunk az eredmény után: a 17. perc végén már hat pontra is felzárkóztunk, azonban a félidő hajrája a DEAC-nak sikerült jobban, így a szünetben is 12 pont volt a hátrányunk (45-33).

A térfélcserét követően mindent bevetettünk a fordítás érdekében, öt pontra is felkapaszkodtunk, az utolsó felvonás előtt pedig hét volt a hazaiak előnye (59-52).

Sajnos nem sikerült az utolsó tíz percben sem csodát tennünk, végül 83-73-as vereséget szenvedtünk. Együttesünkből ezúttal Koch Dóra, Pál Szandra és Szeitl Vanessza került tíz pont fölé. Legközelebb március 14-én, a Tatabányai Kosárlabda Club ellen, idegenben lépünk pályára.

Nagy Dóra, az MTK Budapest vezetőedzője: – Szerettünk volna nyerni Debrecenben, de rosszul kezdtük a mérkőzést, gyengén védekeztünk és rossz dobóhelyzeteket választottunk, ami rányomta a bélyegét a találkozóra. Öt pontra is visszajöttünk, de nem tudtuk megfordítani a meccset. Egy-két dologban javítanunk kell, de főleg a lepattanózás volt problémás. Nagyon agresszívan kezdett a DEAC, és csak a sokadik pofon után kezdtük magunkhoz térni.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!