Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Tisztes helytállás (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.10.28 Frissítve: 2017.10.28 Kosárlabda női

A bajnokot kellő komolysággal fogadták a lányok, női kosarasaink egy félidőn át méltó ellenfelei voltak az euroligás Sopron Basketnek.

A női kosárlabda NB I 6. fordulójában a címvédő Sopron Basket látogatott Budapestre. Nagy Dóra együttese foghíjasan, de annál nagyobb szívvel fogadta a vendégeket a Városmajorban. Székely-Horváth Zsuzsanna múlt heti nyaksérülése miatt civilben, a kispadról követhette csak az eseményeket, de a héten sokat betegeskedő Andrijana Cvitkovic sem tudott kezdeni.

Hiányzói vendégeinknek is akadtak. Ők sem nevezhették kapitányukat, Fegyverneky Zsóifát, továbbá Jelena Milovanoics sem utazhatott a fővárosba. Azonban így is bombaerős, nagyszerű szerkezetű, európai kupameccsek rutinját felmutatni képes keret érkezett az MTK Budapest Kosárlabdacsarnokba.

Nagy Dóra vezetőedző a Horváth Bernadett, Jankó Flóra, Adamecz Lilla, Szabó Flóra, Wéber Fruzsina összetételű, roppant fiatal, újszerű magyar kezdő ötöst küldte harcba. A lányok elképesztő lelkesedéssel kezdtek, Lilla öt pontjával a vezetést is magukhoz ragadták, noha védekezésben közel sem volt könnyű ledolgozni jókora magassági hátrányunkat. Ám mind egyénileg, mind csapatszinten sikerült remekül megoldani a nehéz szituációkat és még a támadások befejezésére is maradt energia.

Betti tripláival tovább növelte a pontjainkat, 16-10-nél az első negyed felénél realizálódott a legnagyobb hazai vezetés, amit jókora ovációval fogadott az MTK Családi nap után a Városmajorban maradó budapesti tábor. Időkérés után zónavédekezéssel folytatta a találkozót ellenfelünk, ami ellen már nehezebben ment a játék. Az első tíz perc végén – 9-2-es szériával – már soproni vezetéssel pihenhettek a csapatok.

A folytatásra a padról érkezők pontjai tartották életben a csapatot, a csapatkapitány-helyettes Pál Szandra pazar játékkal szállt be. Irányította a többieket, pontokat szerzett, védekezésben a kommunikációs egységet vezette. Fokozatosan emelte azonban a csapásszámot a Sopron, vendégeink percről percre növelték előnyüket, szoros védekezésük után szinte mindenhonnan betaláltak. Így félidőre már 13 pont választotta el a csapatokat.

A harmadik etap már nem hozott ennyi pontot. Mindkét oldal sok hibával játszott, az első  kék-fehér pont Szabó Flóra révén a negyed 6. percében esett. A rengeteg kihagyott MTK-s dobással szemben Dubei Debóra vezetésével záporoztak a soproni triplák.

A zárószakaszra újabb tíz pontot tett közé a bajnok, így az utolsó tíz perc célja a húszpontos különbség alá tornászni az eredményt. Ez kezdetben – az ezúttal padról beszálló – Andrijana Cvitkovic vezetésével sikerült is, aki mellé Lilla is igyekezett felnőni pontszerzésben, ám ez a játékrész már végképp vendégeinkről szólt. Rengeteg leindítást vihettek végig, ahogy a sarokból szerzett hárompontosaik is rendre ültek.

Kissé csalóka végeredmény született, mert bár az utolsó játékrészben realizálta fölényét a Sopron Basket, a találkozó nagyobb részében nem érződött ilyen mértékben a túlsúlyuk.

Végeredmény: MTK Budapest – Sopron Basket 49-89 (18-19, 12-24, 6-16, 13-30)

Pontszerzők: Horváth Bernadett 12/9 pont, Adamecz Lilla 9/3, Pál Szandra 8, Andrijana Cvitkovic 7, Szabó Flóra 7, Jankó Flóra 4, Szabó Bettina 2

Nagy Dóra:Gratulálok a csapatomnak! Az elmúlt hetekben rendre gondot jelentett a jó iramú kezdés. Ezúttal sikerült ezen javítanunk és egy félidőn át megnehezítettük a nagyon erős Sopron dolgát.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!