Tenisz
Piros Zsombor

Tisztes helytállás: Érd – MTK Budapest 29-26 (15-13)

Publikálva: 2015.03.11 Frissítve: 2015.03.12 Kézilabda

Az álom és a valóság: nem volt tervezhető az érdi pontszerzés, de álmodni szabad. Sőt, kell is! Az Érd a dobogóért, az MTK az életért küzdött. A két csapat pozícióját visszaadta az eredmény.

Érd – MTK Budapest 29-26 (15-13)

Érd: Gridnyeva, Janurik, Oguntoye – Schatzl, Kovács Anna, Vuksevic, Szekeres, Kisfaludy, Klivinyi, Pálos-Bognár, Signate, Kostiukova, Krpez, Takács, Mester, Nick
 
MTK-Budapest: Ignácz-Pethő, Blazek (kapusok) – Csuka, Horváth Dóra, Varga, Kollár-Ábrahám, Szádvári, Fekete, Barna, Kovács, Wolf, Urfi, Huildi, Valovics
 
Játékvezetők: Hargitai Gábor, Markó Gábor

Fekete az MTK-nak szerzett vezetést, ám a még a dobogóra is esélyes Érd, négy perc alatt négy, góllal válaszolt. Gyors egymásutánban Kollár-Ábrahám, Barna és Wolf volt eredményes.

10. perc: Érd – MTK Budapest 6-4

Gyorsan elhúzott négy góllal az Érd, Barna lőtt gólt, de a félidő derekán már 10-5 volt, oda. Ekkor jött a kék-fehér feltámadás Wolf, Fekete és Kovács is betalált, sikerült két gólra visszazárkózni.

20. perc: Érd – MTK Budapest 10-8

Kovács lőtt még egy, majd még egy gólt. Fekete és Csuka is eredményes volt. Wolf zárta le az első félidő MTK gólgyártását. Szorosan sikerült tartani a meccs alalkulását.

30. perc: Érd – MTK Budapest 15-13

Wolfé volt az első MTK-gól, de az érdiek mindig kettővel válaszoltak. Később Barna, majd Fekete is eredményes volt. Ismét ötre duzzadt a különbség. Az újabb Wolf találat után Kovács duplázott.

40. perc: Érd – MTK Budapest 21-19

A hazai időkérést követően Klivinyi duplája tette meggyőzővé a különbséget. Négy perc gólcsend után Kovács Gréta gyorsan duplázni tudott. Az egyetlen probléma: az érdiek sem álltak le. Csuka gólját követően emberhátrányba került a gárda. Amikor sikerült volna felzárkózni, mindig jött valami. Kiállítás, kihagyott hetes.

50. perc: Érd – MTK Budapest 25-22

Az előző tíz percben csupán három gólt lőtt az MTK Budapest, az eddigi legkevesebbet. A hajrára úgy tetszik, csak Csuka maradt: még két gólt lőtt. Emberhátrány, de szerencsére Barna is gólt szerzett. Az 55. percben lefőtt az MTK kávéja. Kihagyott helyzetek, kiállítás, már csak az Érd szerzett gólt. A végeredményt Wolf állította be hetesből.

60. perc: Érd – MTK Budapest 29-26

Szabó Edina, vezetőedző (Érd): – A kitűzött célt elérte a csapatom, megnyerte a mérkőzést, ezért dícséret illeti.
Horváth Attila, vezetőedző (MTK Budapest): – Le a kalappal a lányok előtt, jól dolgoztak, játszották a kézilabdát. Maximálisan teljesítették, amit kértem tőlük. Ha ezen az úton megyünk tovább, nem lesz gondunk a bennmaradással.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!