Kézilabda
Török Lilly

Timiék elbúcsúztak

Publikálva: 2019.09.04 Frissítve: 2019.09.04 Tenisz

Jól indult a negyeddöntő, de a hajrát jobban bírta az Azarenka/Barty duó.

US Open, páros, negyeddöntő
Babos Tímea, Kristina Mladenovic–Viktorija Azarenka, Ashleigh Barty 6:2, 5:7, 1:6

Erős kettősök jutottak be a legjobb nyolc közé a női párosok versenyében a US Openen, de alighanem a két legerősebb csapott össze a második legnagyobb pályán, a Louis Armstrong Stadionban New York-i idő szerint kedd délután.

Babos Tímea és a francia Kristina Mladenovic 6:3, 6:2-re, a fehérorosz Viktorija Azarenka és az ausztrál Ashleigh Barty 6:0, 6:1-re nyert a hétfői harmadik fordulóban, tehát mindkét duó kiváló formában várhatta az összecsapást. Az első kiemelt Babosék tavaly a döntőig meneteltek a US Openen, ám ott meccslabdáról kaptak ki, egyik ellenfelük éppen Barty volt, a másik pedig az amerikai Coco Vandeweghe.

A mérkőzés első labdamenetétől kezdve lehetett látni, hogy négy, párosban rutinos teniszező szerepelt a pályán: a mozgásokon, a megoldásokon, és azon, hogy aki a hálónál állt, nem volt biztonságban.

A 31 percig tartó első játszmában Azarenka kétszer, Barty egyszer veszítette el az adogatójátékát, köszönhetően annak, hogy Babos és Mladenovic is nagyon jól olvasta az ellenfelek szerváit. Bár a francia játékos is elbukta egyszer a szervagémét, ám a szettet végül ő zárta le ásszal, ami éppen csípte a vonalat (6:2).

Az MTK Budapest teniszezője és jó barátnője a második játékrészben is magabiztosan, jól kezdtek, miközben riválisaik egyre feszültebben viselkedtek: Barty csak a combját csapkodta dühében, Azarenka viszont földhöz vágta az ütőjét, de előtte még a hálóval is „összeveszett”.

Barty 2:2-nél el is veszítette az adogatójátékát, ám 4:3-as vezetésnél, már-már a továbbjutás kapujában Mladenovic is hibázott – egyrészt Azarenka remek ütéseket mutatott be, másrészt a francia gyengén szervált, a játékot kettős hibával veszítette el.

A nagyobb baj, hogy Mladenovic 6:5-ös hátrányban is elbukta az adogatójátékát, Azarenka és Barty egyre szebb pontokat nyertek meg, átvették az irányítást és 45 perc alatt egyenlítettek (7:5).

A döntő játékrész első gémében, Barty adogatásánál azonnal két fogadóelőnyhöz jutottak Babosék, ám nem tudtak élni az eséllyel. A magyar játékos szervájánál viszont Azarenkáék igen, tehát a szett- és brékhátrányt brékelőnyre fordította a harmadik játszmára a 8. kiemelt duó. Sőt, Mladenovic adogatójátékánál ismét remekeltek, innentől pedig már nem volt visszaút: a fehérorosz és az ausztrál klasszis 1 óra 48 perc alatt 2:6, 7:5, 6:1-re nyertek, így ők folytathatják az elődöntőben.

Forrás: nso.hu, borítókép: Getty Images/Matthew Stockman

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!