Vívás – kard
Szatmári András

Timi győzelemmel kezdett Monterreyben (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2018.04.04 Frissítve: 2018.04.04 Tenisz

A magyar játékos összesen háromszor brékelt.

Babos Tímea (magyar, 4.)–Marie Buzkova (cseh) 6:3, 6:4

– Nem volt egyszerű ez a mérkőzés: a késői kezdés és az esőszünetek miatt sem. Az ellenfél pedig ismeretlen volt számomra. De nem az első körben kell a legjobban játszani. Itt a továbbjutás és a kétszettes győzelem a legfontosabb. Vannak pozitív oldalai a játékomnak és nyilván olyan részei is, amelyeken változtathatok és javíthatok. De ez a jó a teniszben, hogy mindig lehet javítani. Ott a következő kör, amelyben módosítani tudok. Egyébként nagyon élveztem a játékot, és a közönség által teremtett hangulatot. Sokan voltak kint, nagyon szurkolnak nekem itt Monterreyben. Ez öröm, szeretek itt játszani. Jó volt ismét a centerpályán szerepelni – nyilatkozta Timi az 1 óra 36 perces mérkőzés után.

A reméltnél hosszabb volt Timi első meccse Mexikóban, elsősorban az időjárás miatt: a 48 perces első játszmában ugyanis 3:2 után jött az esőszünet. Addig nem történt rendkívüli esemény, a folytatás viszont már másként alakult.

Buzkova a hatodik gémben 15-40-ről mentette meg az adogatását, de ezzel is csak elodázni tudta a bréket. Timi a nyolcadik gémben fogadóként vezetett 40-0-ra, majd a negyedik esélyét ki is használta. A magyar játékos 40-re nyerte el ellenfele szerváját, majd a következő gémet 15-re hozta.

A második felvonás elején Buzkova két, Timi pedig egy bréklabdát hárított. Ezután 3:3-ig együtt haladt a két játékos, majd jött három olyan gém, amelyben a fogadó volt a pontosabb.

Timi 15-re brékelt, majd 40-re veszítette el a szerváját. 4:4 után fogadóként csak két labdamenetet veszített, végül második meccslabdáját értékesítette, 15-re hozta az adogatását.

Timi következő ellenfele Naomi Broady lesz Monterreyben: az 1990. február 28-án született brit játékos 136. helyen áll a világranglistán, karrierje legjobbjaként 76. (2016. március 7-én) volt. Eddig kilenc ITF-versenyt nyert egyesben.

Timi eddig ötször találkozott Broady-val: 2009-ben Edinburghben (salak) a döntőben 6:4, 6:7, 7:6-ra, majd 2011-ben Pozsonyban (salak) 5:7, 7:6, 7:6-ra nyert. Három évvel ezelőtt Wimbledonban (fű) a brit játékos győzött 2:6, 7:6, 6:0-ra. 2017-ben Monterreyben a második fordulóban Timi nyert 6:3, 6:2-re. Tavaly ősszel Quebecben 6:2, 5:7, 6:2-re győzött a magyar játékos.

(Forrás: babostimea.hu)

 
Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!