Atlétika
Krizsán Xénia

Timi a döntőben!

Publikálva: 2018.09.07 Frissítve: 2018.09.07 Tenisz

Babos Timi az első magyar, aki US Open döntőt játszhat a felnőttek között.

US Open, női páros, elődöntő
Babos Tímea, Krisztina Mladenovic (magyar, francia, 2.) – Csang Su-aj, Samantha Stosur (kínai, ausztrál) 6:4, 7:6 (7-4)

Az már a meccs előtt eldőlt, hogy Timi nagy fölénnyel vezeti majd a US Open után – párosban – a világranglistát, mivel a Roland Garroson és Wimbledonban bajnok Barbora Krejčiková és Kateřina Siniaková búcsúzott a legjobb négy között.

A második elődöntő 33 perces első szettjét két brék vezette fel, először Timi és Kiki Mladenovic, majd Csang és Stosur nyerte el ellenfele adogatását. A következő közel fél órában mindkét páros jól szervált, aztán 4:4 után már a magyar-francia kettős volt a jobb. Timi és Kiki brékelt 30-ra, majd 0-ra szerválta ki a nyitó felvonást.

A második játszma nyitányaként Csang és Stosur 40:0-ra is vezetett adogatóként, de végül elveszítette a szerváját. Nagyon sokáig úgy tűnt, ez el is dönti a mérkőzést, de nem így lett.

Timi és Mladenovic 5:4 után a döntőért adogatott, de sajnos csak két labdamenetet nyert. Ezután a kínai-ausztrál kettős két bréklabdáról mentette meg a szerváját, majd fogadóként kétszer is eljutott 40:40-ig, azonban végül jöhetett a tie-break.

A rövidítésben a magyar-francia kettős 5-1-re, majd 6-2-re is vezetett, majd 6-4 után adogatóként zárta le a meccset.

Timi és Kristina Mladenovic ellenfele a döntőben Ashleigh Barty és CoCo Vandeweghe lesz.

– Nehéz mérkőzés volt, szerintem most nem játszottuk a legjobb teniszünket. Kifejezetten rosszul szerváltunk, talán ezt valamilyen szinten befolyásolta, hogy fedett pályán volt az elődöntő. A lényeg, hogy az ilyen nehéz meccseken, amikor nem megy annyira, akkor is küzdünk, harcolunk, megpróbálunk megoldást találni. Ez most is sikerült. Szükség is volt erre a küzdésre, hiszen gyorsan 5:6, 0:30 lett, miután a második szettben 5:4-nél a meccsért szerváltunk. De nagyon összeszedtük magunkat a végére. A saját játékunknak kifejezetten örülök és elképesztő, hogy újra Grand Slam-döntőt játszhatok – nyilatkozta Timi.

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!