Atlétika
Nemes Rita

Terbe Julianna országos bajnok

Publikálva: 2015.04.08 Frissítve: 2015.04.08 Sakk

A Brüll Alfréd Akadémia sakk-programjának első országos bajnoki címének örülhettünk Húsvétkor.

A Miskolcon rendezett egyéni Diákolimpia országos döntőjének, az értékszámos lányok VI. korcsportjában (1995 - 1997 között születettek), Terbe Julianna, 10-ből 9 pontos eredménnyel, elhódította a Magyarország Diákolimpiai bajnoka címet.

 

Az MTK sportolójának legfőbb riválisa Szente Varga Fruzsina volt, aki a hazai 20 év alatti női ranglista éllovasa (ott Terbe a 2.). A hatfős mezőny többi része az értékszámok alapján klasszisokkal kisebb játékerőt képviselt. Így a tízfordulós, oda-visszavágós körmérkőzés során a két esélyes leány nem apellálhatott arra, hogy vetélytársa ellen, a kevésbé esélyesek pontokat fognak elcsípni. Meglepetésre Fruzsina már a második fordulóban csak döntetlent ért el. Júlia előnyben ülhetett le játszani vele szemben, azonban a világos bábukat vezető ellenfele, izgalmas mérkőzésben legyőzte őt, átvette a vezetést is. A másnapi visszavágókon mindketten megnyerték az összes meccsüket. Az MTK Budapest versenyzőjén volt a nyerési kényszer. Juli azonban világos színnel, szép játékkal tudott nyerni, és fél pont előnnyel megszerezte az első helyet.

– A Diákolimpia országos döntőjére mindig nagy lelkesedéssel megyek, immár több mint tíz éve – mondta a Brüll Alfréd Akadémia tagja. – Szívesen beszélgetek sakkozó barátaimmal, előre várom, hogy újra jól érezzem magam szobatársammal, de sajnálattal kell látnom, hogy egyre kevesebben maradtunk a felsőbb korosztályokban. Természetesen a legizgalmasabb rész maga a verseny, az éles partik. Szeretem, ha sok erős ellenfelem van. Elsősorban tanulni megyek, és csak másodsorban akarok nyerni. Szerencsére a tanulás kifizetődő, így van, hogy felállhatok a dobogó legtetejére.

Összesen tizenegyen képviselték az MTK Budapestet Miskolcon. A maga korcsoportjában az első tíz között végzett Balogh Judit Dóra (4.), Eörsi Pál (7.), Berta Sándor (9.), valamint Koltai Dóra (9.).

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!