Kézilabda
Mészáros-Mihálffy Adrienn

Tempót váltanak (LAPSZEMLE)

Publikálva: 2018.12.02 Frissítve: 2018.12.02 Kézilabda

Golovin Vlagyimir, női kézilabdacsapatunk vezetőedzője, aki egyben a junior női válogatott szövetségi edzője is, az utanpotlassport.hu-nak nyilatkozott.

Kétéves kőkemény munka előtt áll a női junior kézilabda-válogatottunk. Ezt az együttes szövetségi edzője, Golovin Vlagyimir mondta, aki szeptemberben vette át a társaság irányítását a nyári ifi vb-n elért ezüstérem után leköszönő Bohus Beától. A párhuzamosan az MTK Budapestet is irányító szakvezető márciusban került a nyáron később aranyérmes U20-as alakulat élére. Ezúttal kicsit több ideje van a munkára, amelyet már el is kezdett új társulatával. Felkészülési meccseket játszanak az NB I-es csapatokkal, nemrégiben pedig Ausztriában vendégeskedtek, ahol előbb 26–20-ra, majd 34–23-ra verték a „sógorok” korosztályos nemzeti csapatát.

Nehéz örökséget vettek át, közösen az együttessel. Milyenek a benyomások három hónap után?

Felemás képet kaptam. Eddig, négyszer találkoztunk a csapattal. Próbáltunk olyan játékosokat behívni, akiknek az elődeim kevesebb lehetőséget adtak, meg akartuk nézni, ők mire képesek a klubjukból kiszakítva edzés- és meccsszituációban. Voltak kellemes, pozitív meglepetések, és akadtak olyan dolgok is, amiket ki kell javítanunk. De végülis ez az, amiért itt vagyunk.

Miben látott kevesebbet a csapattól? Milyen területeken lenne szükség előrelépésre?

Nagyon tehetséges, technikailag jól képzett játékosaink vannak. Ugyanakkor az eddigi mérkőzéseken azt tapasztaltuk, hogy nem lépnek pályára elég magas hőfokú meccsen, a korosztályos bajnokságokban meg nem kapnak annyi ingert, ami a fejlődésüket elősegítené. Ezért arra lenne szükség, hogy – idővel – többen is stabil NB I-es kézilabdázókká váljanak, ahogyan az előző juniorválogatottban is történt. Akkor Háfra Noémi, Lakatos Rita, Klujber Katrin komoly élvonalbeli tapasztalattal a háta mögött vezér tudott lenni. A mostani csapatból Kácsor Gréta bizonyított igazán az élvonalban. Azt remélem, idővel egyre többen felnőnek mellé. 

Az interjú teljes egészében ITT olvasható. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!