Atlétika
Krizsán Xénia

Telt ház és győzelem (GALÉRIA)

Publikálva: 2016.12.31 Frissítve: 2016.12.31 Kézilabda

Megszerezte második győzelmét a K&H ligában az MTK Budapest kézilabdacsapata.

MTK Budapest – Siófok KC 26-23 (13-12)
Elektromos Csarnok, 350 néző
Vezette: Bán, Szloska

MTK Budapest: Abramovics – Tóth E. 2, Nyikolajenko 4/2, Szádvári 3, Slakta 1, Stranigg 1, Kovács G. 2, Dakos 2, Termány 5, Hosszu, Háfra 5, Gorilszka 1
Vezetőedző: Golovin Vlagyimir

Siófok KC: Pastrovics, Gercsó – Triscsuk 3, Barkóci, M. Agbaba, Ferenczy 1, Farkas E., Hamburger, Kaposvári, Such 1, Erdősi 6, Nze-Minko 6/2, Mihályi, Brettner, J. Agbaba 1, Janjusevics 5
Vezetőedző: Horváth Roland

Hétméteresek: 2/2, ill. 5/2
Kiállítások: 4, ill. 2 perc
A mérkőzés alakulása: 7. perc: 0-0, 15. p.: 3-6, 21. p.: 7-7, 26. p.: 11-11, 35. p.: 16-14, 41. p.: 19-18, 47. p.: 22-18, 55. p.: 24-23

A K&H női kézilabda liga kilencedik fordulójában a tizenharmadik helyezett MTK Budapest Golovin Vlagyimir korábbi csapatát, a hetedik helyen álló Siófok KC-t látta vendégül. A két együttes legutóbbi, egymás elleni mérkőzése 25-25-ös döntetlennel ért véget, és a kék-fehérek ezúttal is mindenképpen otthon akartak tartani legalább egy pontot.

A Baráti Kör jóvoltából szinte telt ház előtt rendezett találkozó döcögősen indult: mindkét gárda idegesen, pontatlanul kezdett. Ráadásul a kapusok, főleg az MTK Budapest színeiben – játékosként – ezúttal debütáló Jelena Abramovics ihletett formában védett, így az első gólig egészen a nyolcadik percig kellett várni: ekkor a másik téli igazolás, Termány Rita bombázott védhetetlenül Pastrovics kapujába.

Hirtelen megnyílt a gólcsap és eleinte úgy tűnt, a vendégek jöhetnek ki jobban a gyors ütésváltásból: a játékrész derekán már 7-4-re is vezettek a válogatottakkal és légiósokkal felálló somogyiak. Nem törtek meg azonban a kék-fehérek, egy 3-0-s rohammal hat perc alatt ledolgozták hátrányukat, sőt, a szünetben már 13-12-t mutatott az eredményjelző.

A második félidőben ugyanaz a fegyelmezett, végtelenül elszánt, és kőkeményen védekező MTK Budapest lépett pályára mint az első játékrészben. Golovin Vlagyimir együttese hatalmas szívvel játszott, sikerrel őrizte két-három gólos előnyét a hajráig. Az 55. percben, 24-23-as állásnál hajszálnyira volt az SKC az egyenlítéstől, ám a francia válogatott kiválósága, Estelle Nze-Minko hétméteresét Léna hárítani tudta. A hátralévő időben Olga Nyikolajenko és Szádvári Krisztina is betalált, így az utolsó egy-két percben már euforikus hangulatban játszhattak a hazaiak, a közönég vastapsától kísérve (26-23).

Fantasztikusan játszottak a hazaiak: Jelena Abramovics bravúrjaival biztonságérzetet adott társainak, Termány Rita átlövéseire nem volt ellenszere a vendégeknek, de Háfra Noémi is MTK-s pályafutása egyik legjobb meccsét játszotta. Mégis, elsősorban csapatként nőtt ellenfele fölé az MTK Budapest, mindenki a Golovin Vlagyimir által már a meccs előtt kért elszántsággal lépett pályára.

A kék-fehérek győzelmükkel felléptek a 11. helyre a tabellán, és önbizalommal telve készülhetnek a DVSC elleni kupameccsre.

Horváth Roland: – Először is gratulálok az MTK Budapestnek, nagyon jól küzdöttek. Egész héten ezt próbáltam elmagyarázni a lányoknak: lehet, hogy az MTK-nak csak három pontja van, de annál nagyobb szíve. Nekik ez egy nagyon jó eredmény, egy jó erőkből álló Siófokot vertek meg. Keresem magamban, hogy milyen motivációs tényezők hiányoztak a csapatomból.
Golovin Vlagyimir: – A siker titka, hogy a Roland által említett szívet beraktuk a pályára. Az első tíz percben mind a két csapat nagyon ideges volt, de folyamatosan küzdöttünk. A háromgólos különbség nem tükrözi hűen a látottakat, inkább ikszes meccs volt.
Termány Rita: – Az elmúlt egy hónap nem volt egyszerű, de látszott, hogy felkészültünk a Siófokból. Mindenki megtett mindent, az első tíz percet leszámítva bejöttek a dolgaink. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!