Kajak-kenu
Korisánszky Dávid

Télen az élen (GALÉRIA)

Publikálva: 2017.12.10 Frissítve: 2017.12.10 Labdarúgás

Nagyot küzdöttünk a sikerért.

A mérkőzés élő, szöveges közvetítése.

Ceglédi VSE – MTK Budapest 0-1 (0-0)

Albertirsa, Ecsedi László Sporttelep

Vezette: Horváth Tibor (Ducsai, Pápai, Máyer)

Gólszerző: Lencse (86.)

Sárga lap: Nyilas (61.), Preklet (90.) illetve Vass Ádám (30.), Baki (45.), Lencse (79.), Deutsch (90.)

Ceglédi VSE: Mursits – Heffler, Albert, Preklet, Farkas – Damásdi, Sándor, Bíró, Nyilas, Szilágyi – Asztalos

Vezetőedző: Klausz László

MTK Budapest: Szentpéteri – Katona, Baki, Gengeliczki, Deutsch – Vass Patrik, Vass Ádám, Schäfer (Szerencsi, 70.), Gera (Korozmán, 85.) – Lencse (Jakab, 89.), Torghelle

Vezetőedző: Feczkó Tamás

A Merkantil Bank Liga idei zárófordulójában az 5. helyezett Cegléd otthonába látogattunk. Ahogy az várható volt, a hazaiak védekezésre és kontrákra rendezkedtek be, míg a mieink igyekeztek tartani a labdát és minél több helyzetet kialakítani a hepehupás gyepen.

Az első fél órában ez nem igazán ment: Lencse és Gera is távolról próbálkozhatott, de mindkét kísérlet felejthetőre sikeredett. A 34. percben Vass Patrik szögletét követően Torghelle lőtt tíz méterről, de a középre tartó labdát Mursits könnyedén hárította.

Öt perccel később Lencse előtt adódott a félidő legnagyobb gólszerzési esélye: a hazai félpályán szereztünk labdát, majd Torghelle ugratta ki csatártársát, akinek a lövése centikkel kerülte el a hazai kaput. A játékrész hátralévő részében újabb említésre méltó jelenet már nem következett, így gól nélküli döntetlennél jött a szünet.

A forduló után sem sokat változott a játék képe: a Cegléd gyakorlatilag tíz emberrel védekezett, mi pedig próbáltuk áttörni ezt a falat. Az 51. percben Vass Patrik beadását követően Torghelle került helyzetbe, de közelről mellé lőtt.

A 68. percben Gengeliczki látványos mozdulattal lőtt, de Mursits hárított. Röviddel ezután a másik középhátvédünk, Baki szerezhetett volna gólt, de fejese elkerülte a kaput.

Már-már úgy tűnt, nem fogunk betalálni, de a 86. percben senki sem tudott menteni a ceglédi védelemből: Vass Patrik beadása után Torghelle fejelte le a labdát, ami – némi szerencsével – Lencse elé került, ő pedig könyörtelenül lőtt ballal a rövid felsőbe. Az utolsó öt percben nem került veszélybe a kapunk, így bevéstük a három pontot, ezzel méltó módon ünnepeltük Feczkó Tamás és Szergej Pacaj századik NB II-es mérkőzését.

A győzelemnek köszönhetően öt ponttal elhúztunk a hazai pályán a Győr ellen vereséget szenvedő Kisvárdától, így az őszi szezont az első helyen zártuk.

Feczkó Tamás: – Büszke vagyok a játékosaimra, mert az egész mérkőzésen küzdöttek a három pontért, és egy pillanatig sem adták fel, hiába játszottunk nagyon nehéz körülmények között. 

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!