Atlétika
Krizsán Xénia

Taroltak a kék-fehérek

Publikálva: 2016.06.06 Frissítve: 2016.06.06 Ritmikus gimnasztika

Hétvégén, a mogyoródi sportcsarnokban rendezték a ritmikus gimnasztikázók országos bajnokságát, ahol szinte minden érmet besöpört az MTK Budapest.

Izgalmas hétvége várt ritmikus gimnasztikázóinkra. A mogyoródi sportcsarnokban, az országos bajnokság versenyein bizonyíthattak újra a legjobbak, az I. és a II. osztály, junior 1-2, valamint a felnőtt kategóriákban. A háromnapos versenyhétvége, péntek délután kezdődőtt és vasárnap estig tartott.

Pénteken a II. osztály, junior 1 kezdett, szombaton a II. osztály, felnőtt, az I. osztály, junior 2, valamint az I. osztály, felnőtt versenyeket rendezték, míg vasárnap, a zárónapon a II. osztály, junior 2, és az I. osztály, junior 1 versenyzői mutathatták be gyakorlataikat.

A felnőttek versenyében csapatban elhoztuk az aranyérmet, második csapatunkkal pedig az ezüstöt. Az egyéni összetettben és a szerenkénti döntőkben pedig minden megnyerhető érmet az MTK Budapest sportolói vittek haza.

Kis Alexandra négy aranyat és egy ezüstöt gyűjtött be, míg Pigniczki Fanni egy aranyat és négy ezüstöt termelt. Jutott még három bronz Kécza Daniellának, és egy-egy Boldizsár Blankának és Mácsik Mercédesznek is, valamint mindannyian a csapatéremnek is részesei voltak, csakúgy, mint Katona Hanna.

A junior 2 korosztályban egy csapattal indultunk, így „csak" az arany a miénk, valamint az egyéni összetett versenyben is a kék-fehéreké lett az első hely, Borda Korinna révén. Az ezüstérmet csak azért nem az MTK Budapest nyerte, mert Bodnarchuk Mariola teljesítménye nem számított bele a hivatalos eredménybe. A szerenkénti döntőkben is taroltak lányaink, mindegyikben miénk lett az első két hely. Az érmeken Borda Korinna és Bodnarchuk Mariola testvériesen osztozott, mindketten két aranyat és két ezüstöt vihettek haza.

Az országos bajnokság zárónapján, a junior 1 korosztály sem akart lemaradni társaiktól, ők is szépen gyarapították nemesfém gyűjteményünket. Csapatban megszereztük az aranyérmet, második csapatunkkal pedig a bronzot. Egyéniben – szinte már szokásos módon – az összes arany és ezüstérem az MTK Budapesté lett, amit két tornászunknak, Váray Mírának és Juhász Annának köszönhetünk. Míra megnyerte az összetett versenyt és a labdagyakorlatot, a többi számban pedig második lett, míg Anna kötél, buzogány, valamint karikagyakorlata ért aranyérmet, másik két gyakorlata pedig ezüstöt.

Az MTK-s tornászok eredményeit IDE kattintva megtalálják!

Minden versenyzőnknek és edzőiknek egyaránt szívből gratulálunk, szép volt lányok!

Kövess minket
MTK Hírlevél

Ne maradjon le egy eseményről sem!
Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre:

Csatlakozz RSS csatornáinkhoz és értesülj azonnal a legújabb hírekről, érdekességekről egy gombnyomásra!